enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3487
EURO
34,7293
ALTIN
2.419,83
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Operasyonlarda Özel Kuvvetlerimizin Payı Büyük

Operasyonlarda Özel Kuvvetlerimizin Payı Büyük
REKLAM ALANI
11.08.2023
0
A+
A-

Yaşar Güler: Operasyonlarda Özel Kuvvetlerimizin Payı Büyük

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, 15’inci Dönem Özel Kuvvetler Komutanlığı İhtisas Kursu Mezuniyet Töreni’ne katıldı.

Törende, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’da katıldı. 240 personelin mezun olduğu törende konuşan Bakan Yaşar Güler, zorlu eğitimleri başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan Bordo Berelileri kutladı.

Törende yaptığı konuşmada Yaşar Güler, “Böylesine hassas bir dönemde ülkemizin hak ve menfaatlerinin korunması öncelikli görevimizdir. Bunun için her alanda olduğu gibi askerî açıdan da güçlü olmak zorundayız. Gelişen teknolojinin etkisiyle hızla değişen muharebe ortamı; güçlü bir kara, deniz ve hava kuvvetlerine sahip olmanın yanı sıra Özel Kuvvetler gibi kritik ve asimetrik görevleri icra edebilecek bir gücün varlığını da gerekli kılmaktadır. Özel Kuvvetler Komutanlığımız da ordumuzun vazgeçilmez bir kuvvet çarpanı olarak gücüne güç katmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin en seçkin birliği olan ve gözünü budaktan sakınmayan Bordo Berelilerimiz; köklü geçmişi, üstün nitelikleri, yiğit ve savaşçı karakterleri ile dünyadaki emsalleri arasında büyük bir itibara sahiptir.” dedi.

“Bordo Berelilerimizin bugüne kadar harekât sahasında gösterdiği cesaret ve kahramanlıkları dosta güven, düşmana korku verirken Anadolu’nun bu yiğit aslanları, üstlendiği her görevde asil milletimizin gururu olmaktadır.” diyen Bakan Yaşar Güler, şunları söyledi:

“Özel Kuvvetlerimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt içi ve sınır ötesinde Terörle Mücadele Harekâtlarında elde ettiği başarılarda kritik bir rol üstlenerek müstesna katkılar sağlamış; ordumuzun şanlı tarihine adlarını altın harflerle yazdırmıştır. Nitekim Çukur Operasyonlarından Pençe Harekâtlarına, Fırat Kalkanı’ndan Zeytin Dalı’na, Barış Pınarı’ndan Bahar Kalkanı Harekâtı’na kadar icra edilen tüm kritik operasyonlarda Özel Kuvvetlerimizin payı büyük olmuştur. Bordo Berelilerimizin her türlü zorluğun üstesinden gelme azmi, özverisi ve cesareti takdire şayandır.”

”Özel Kuvvetler personeli, hususi vazife ve operasyonlar için eğitilmiş; bireysel ve askerî donanımı yüksek, teknik ve taktik becerilere sahip personelden oluşmaktadır. Bordo Berelilerimizin sahip olduğu üstün yetenek ve kabiliyetlerle elde ettiği ezber bozucu başarılar, dünya orduları arasındaki en seçkin ve en saygın Özel Kuvvetlerden biri olmalarını sağlamıştır. Bu şerefli yuvaya katılan sizlerin de tarihi şanla dolu Bordo Bereli sancağını en iyi şekilde temsil etme ve çok daha ilerilere taşıma sorumluluğunuz bulunmaktadır.”

”Omuzlarınızdaki yük ağır, göreviniz hayli meşakkatli ancak vazifeniz kutsaldır. Sizler; Binbaşı Bülent Albayrak, Yüzbaşı Burak Çoşkun, Üsteğmen Enes Demir, Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir ve daha nice aziz şehidimizden devraldığınız sancağı gururla taşıyacaksınız. Bu kutsal mirasın varisleri olarak şanlı Türk sancağı ve kutsal vatan toprakları, artık sizlere de emanettir. Bunun bilincinde olan siz kahraman Bordo Berelilerimizin karşısında hiçbir gücün duramayacağına ve her türlü zorluğu aşabileceğinize yürekten inanıyorum. ”

”Daha Güçlü Bir Türkiye İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

”Türkiye Yüzyılı’nın başladığı Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında; daha büyük, daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bugün mezun olan Bordo Berelilerimiz de bu hedeflerimiz doğrultusunda önemli görevler üstlenecektir. Bu kapsamda siz kahraman silah arkadaşlarımın sorumluluklarınızı hakkıyla yerine getireceğine.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi