enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2717
EURO
34,9695
ALTIN
2.457,07
BIST
10.140,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
21°C
Adıyaman
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C

Önceliğimiz, derhal kalıcı ateşkesin ilan edilmesi

Önceliğimiz, derhal kalıcı ateşkesin ilan edilmesi
REKLAM ALANI
05.12.2023
0
A+
A-

Erdoğan: Önceliğimiz, derhal kalıcı ateşkesin ilan edilmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’da Körfez İş Birliği Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın gündeminde İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılar yer aldı.

“17 bin Filistinli masumun hayatını kaybetmesi insanlık suçudur”

İsrail’in Filistin’de insanlık suçu işlediğini söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kaydetti:

“17 bin Filistinli masumun hayatını kaybetmesi insanlık suçudur, savaş suçudur. İsrail’in işlediği bu suçlar yanına kar kalmamalıdır. Türkiye olarak bölgeye yönelik yardım malzemesini El Ariş’e sevk ettik. Kanser hastaları ve çocuklar başta olmak üzere yaralıların Türkiye’ye intikalini sağladık. Önceliğimiz derhal kalıcı ateşkesin ilan edilmesi ve kesintisiz bir şekilde insani yardım akışının teminidir. Son gelişmeler ile birlikte 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen bir Filistin devletinin kurulmasının ehemmiyeti bir kez daha görüldü. Bu maksatla garantörlük dahil, bölge ülkeleri ile birlikte sorumluluk almaya hazır olduğumuzu açıkladık. Gazze’deki mezaliminin, Suriye’yi de içerecek bölgesel bir savaşa dönüşmesine fırsat vermememiz gerekiyor. Suriye’nin istikrara kavuşmasının önündeki en büyük engel Suriye’nin toprak bütünlüğü ve birliğini tehdit eden başta PKK, PYD, YPG olmak üzere ayrılıçı terör unsurlarıdır. Bu terör örgütlerinin kendilerini meşrulaştırma çabalarına karşı tüm kardeşlerimizin müteyakkız olmasını bekliyoruz. Suriye ihtilafına 2254 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı temelinde, siyasi bir çözüm hedefliyoruz. Suriyelilerin gönüllü ve güvenli geri dönüşleri için de, gerekli koşulların oluşturulması gerekiyor. Tüm aktörleri bu doğrultuda iş birliğine davet ediyoruz.”

“Körfez bölgesi ile yakın temasımızı ilerletmeye hazır olduğumuzu vurgulamak isterim”

Körfez bölgesi ile temaslarını saygı temelinde ilerletmeye hazır olduklarını belirten Erdoğan, “Körfez İş Birliği Konseyi’nin kendi içinde kurumsal yapısını güçlendirme gayretlerini memnuniyetle takip ediyoruz. Bu derinleşmenin, genişleme ile eş zamanlı olarak yürütülmesi inanıyorum ki konseye farklı ufuklar açacaktır. Körfez bölgesi ile yakın temasımızı ve stratejik iş birliğimizi, ortak çıkarlar ve karşılıklı saygı temelinde ilerletmeye hazır olduğumuzu tekrar vurgulamak isterim” diye konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi