enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4559
EURO
34,7739
ALTIN
2.428,32
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
24°C
Adıyaman
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C

Öğretmen atamalarında tarih belli oldu

Öğretmen atamalarında tarih belli oldu
REKLAM ALANI
12.01.2024
0
A+
A-

Yeni yılda öğretmen atamalarına yönelik çalışmalar sürerken, kadro sayının ne kadar olacağı merakla bekleniyor. Kadro sayısının ise Şubat ayında açıklanması ve atamaların yapılması bekleniyor.

featured

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve 2023 KPSS puanıyla yapılacak öğretmen atamaları ile ilgili çalışma tamamlandı. Kısa bir süre sonra açıklanması beklenen atama kararları ile birlikte tahsis edilen kadrolarda açıklanacak.

Sosyal medya da 100 bine kadar çıkan kadro sayıları konuşulurken, bakanlığın ciddi oranda bir kadro sayısı açıklaması bekleniyor. Öte yandan kadro sayıları ise Şubat ayında açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni öğretmen atamalarına ilişkin “2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı’nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız.” dedi.

Öğretmen atamalarında tarih belli oldu

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi