enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
ALTIN
2.440,09
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Numan Kurtulmuş: Recep Tayyip Erdoğan küresel bir lider

Numan Kurtulmuş: Recep Tayyip Erdoğan küresel bir lider
REKLAM ALANI

Adıyaman’a temaslarda bulunmak üzere gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin artık küresel bir aktör olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan’ın da küresel lider olduğunu söyledi.

Türkiye Petrolleri’nde ‘Basın Buluşması’na AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Halil Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Avukat Mustafa Alkayış, AK Parti Adıyaman İl Kadın Kolları Başkanı Av. Saliha Diler, AK Parti Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Kuştepe ve partililer karşıladı.
AK Parti Genel Başkan vekili Numan Kurtulmuş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman’a geldi. İlk olarak gazeteciler ile bir araya gelen Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesinde liderler ile fotoğrafının tarihi olduğunu ifade etti. Fotoğrafın Türkiye’nin itibarının en güzel örneği olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle dedi:
“Semerkant’ta ortaya çıkan fotoğraf tarihe geçmiştir. Cumhurbaşkanımızın Semerkant’ta Şanghay İşbirliği Örgütü üyesi ülkelerin devlet başkanları ile çektirmiş olduğu fotoğraf Türkiye’nin itibarını uluslararası alanda önemlidir. Türkiye son zamanlarda dünyanın bütün sorunlarına karşı çözüm üreten, dengede duran ve ortaya çıkan sorunların insanlığı olumsuz etkilemesine mani olmaya çalışan insanı dengeyi ve aktif politikasıyla hemen hemen dünyanın her tarafında Avrupa’da, Amerika’da, Asya’da bir çok yerde büyük bir taktir toplamaktadır. Tabiri caizse Türkiye artık küresel bir aktör, Recep Tayyip Erdoğan’da küresel bir lider olduğu uluslararası ilişkilerde ortaya çıkan sorunlara karşı yaklaşımları ve siyaset yönetme tarzlarıyla ispat etmiş ve ortaya koymuştur.” Türkiye’nin savunma sanayisinin güçlü olmasından birilerinin rahatsız olduğuna da dikkat çeken Kurtulmuş, “Uzunca bir zamandır Adalar’da Lozan anlaşması gereği uluslararası anlaşma şuanda geçerli olan anlaşmaya göre askeri statüden arındırılması gereken Adaların çok hızlı bir şekilde askeri üstlerle doldurulduğu ve bunların tamamına yakını Türkiye’nin çok yakın bölgelerinde olan adalar olduğunu biliyoruz. Şimdi müttefikimiz ABD; &biz bu tedbiri Rusya’ya karşı alıyoruz’ diyor. Kimseyi enayi yerine koymasınlar bu silahlanma niçin ve kime karşı bunu dikkatle takip ediyoruz. Onun için birileri Türkiye’nin milli savunma sanayisinin güçlü olmasından rahatsızlar, onun için Türkiye’yi F35 meselesinde bir şekilde köşeye sıkıştırmak isterler, onun için S400’de köşeye sıkıştırmak isterler” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin Akdeniz’de artık büyük bir güç oldu olduğunu anımsatan Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bunlara kalsaydı Akdeniz’de Türkiye’yi burnunu dahi dışarı çıkaramayacak bir ülke haline getirirlerdi. Sayın cumhurbaşkanımızın vizyonu, kararlılığı, duruşuyla ve cesaretiyle dış politikada ortaya koyduğumuz mantıklı, tutarlı çözümlerle Türkiye Akdeniz’de artık büyük bir güç oldu. Akdeniz’in temel ülkelerinden birisi olduğunu ortaya koymuştur. Şimdi biz bu konuşmayı yaparken Abdulhamithan gemimizin Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arama faaliyeti sürdürdüğünü biliyoruz. Bunlar Türkiye’nin dostlarının hoşuna gittiği gibi Türkiye karşıtlarının ne kadar canını yandığının farkındayız. Onun için Yunanistan’a başkaları adına bir vekalet unsuru olarak Türkiye’ye karşı bu provokasyonlardan vazgeçmelerini bir kez daha hatırlatmak isterim.”
Seçimin yaklaştığını ve muhalefetin oluşturduğu 6’lı masanın HDP ve FETÖ tarafından desteklendiğini dile getiren Kurtulmuş, şöyle dedi:
“Seçim geldi yaklaştı artık kum saatini geri çevirdik ve kum aşağı doğru akmaya başladı. Aylardır söylediğimiz bu 6 artı 1’lik masa hatta bazıları 6 artı 2 diyor. Yani görünmeyen 2 ortak birisi HDP birisi FETÖ. Söyleyince kızıyorlar; ‘masanın altında üstünde kimse yok’ diyorlar. Milletimiz enayi mi; Adıyaman’dan açık söylüyorum o zaman kalkın söyleyin ‘bizim HDP’nin oylarına ihtiyacımız yoktur. Biz HDP ile ittifak yapmıyoruz, iş birliği yapmıyoruz yalan söylüyorsunuz’ desinler. Hepsi biliyor ki; HDP’nin desteği olmadan o masadan herhangi birisinin cumhurbaşkanlığı yarışına aday olmasına ortak olmasına dahi mümkün değil. Siyasal matematik böyle topluyorsunuz, çıkartıyorsunuz HDP desteklemez ise bunların adaylarının yarışa ortak bile olması mümkün değil. Bunu bildikleri için HDP ile beraber görünmemek istedikleri için ‘sadece 6’mız varız’ diyorlar. Bunu açıkça söylediler HDP’liler ise bir yere kadar sabrediyorlar ve ‘arkadaş parlamentoya sizi biz taşımadık mı? Oylarımızı alırken iyi de bizi yanınızda niye görmek istemiyorsunuz’ diye hemen tartışmanın tarafı haline geliyor.”
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi