enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5286
EURO
34,9090
ALTIN
2.436,97
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Çok Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Nemrut’a Teleferik Kahta’ya 2. Organize Sanayi Bölgesi

Nemrut’a Teleferik Kahta’ya 2. Organize Sanayi Bölgesi
REKLAM ALANI

 

İlimizin turizm şehri olarak bilinen Kahta ilçemiz; köklü tarihi geçmişiyle Nemrut Dağı, geniş tarım arazileri, Atatürk Baraj Gölü, İnanç Turizmi açısından Safvan Bin Muattal Sahabesi, Menziliyle , bademiyle, narıyla, ceviziyle, üzümü ile meşhurdur. Kahta birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, birçok ilden büyük ilçemizdir.

İş imkanlarının azlığı, sosyal tesislerin yetersizliği, şehir trafiği, düzensiz araç parkı , kaldırım işgalleri, altyapı – üst yapı eksikliği ve eğitim olanaklarının sınırlılığı ilçenin gelişmesinin önündeki en büyük engellerdir.

Son yollarda köylerde ve merkezde badem üreticiliğinin artması ilçe ekonomisine ciddi katkı sağlamaktadır. 1. Organize Sanayi Sitesi doluluk oranına ulaştı. Bazı parsel sahiplerinin inşaata başlamamasının yanında yer talebinde bulunanların sayısı azımsanmayacak duruma ulaşması 2. Etap Organize Sanayi Sitesinin çalışmalarının en kısa zamanda başlaması önem arz etmektedir.

Turizme canlılık getirmek için, eski tarihi yerler restore edilebilir, turisti bölgeye çekecek cazibeli çalışmalar ve konaklama için projeler geliştirilebilir. Dünya kültür mirası Nemrut Dağına, yılda yüz binlerce turist ziyaret ediyor, herkesin üzerinde fikir birliği sağladığı bir konu var, yaşlılar ve çocuklar zirveye çıkamıyor? Çaresi ise zirveye teleferik yapmak .

Teleferik neden yapılmıyor?

Hafta içinde kültür ve turizm bakanı Mehmet Nuri Ersoy Nemrut’a bir gezi gerçekleştirdi, Nemrut Dağını ve ören yerlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bu soru sayın bakana soruldu cevabı şuydu ‘ UNESCO izin vermiyor, raylı sistemle ilgili çalışma başlatacağını’ söyledi.

Açıkçası konunun uzmanı değilim fakat gezdiğim birçok ülkede turistik alanlarda teleferik gördüm pekala Nemrut Dağına yapılabilir.

Pozitif düşünen ve innovasyona uygun hareket eden Kahta’nın gelişmesi için projeler geliştiren ve herkese sağduyuyla yaklaşan bir belediye başkanımız var. Önümüzdeki günlerde bunu fırsata dönüştürmek mümkün.

Hepimizin daha güzel yarınları için bir fırsat, ortak akılla sorunlarımızı birlikte çözelim.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi