enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
BIST
8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
19°C
Adıyaman
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C

Nemrut’a kış gelmedi, turizm sezonu devam ediyor

26.01.2023
0
A+
A-

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde antik çağın en görkemli tarihi kalıntıların bulunduğu 2206 metre rakımdaki Kommagene Uygarlığının efsanevi kralı Antiochos I. Theos’un anıt mezarı ve dev heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı, bu yıl turizm sezonunu kapatmadı.

UNESCO Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilen Nemrut Dağı, her yıl Kasım ayında yoğun kar yağışı nedeniyle kapılarını ziyaretçilerine kapatırken bu yıl sürpriz yaptı.
Nemrut Dağı’nın doğusunda akan Fırat Nehri ve çevredeki akarsuların üzerinde inşa edilen sayısız irili ufaklı barajlar, HES’ler nedeniyle ve küresel ısınma koşulları Nemrut’u da önemli şekilde etkilemiş durumda.

Yılların Turizmcisi ve Kahta Eski Turizm Müdürü Mahmut Arslan, yaptığı açıklamada, “Nemrut Dağı anıtsal alanı her yıl Nisan başlarında turist almaya başlardı. Yolların kardan temizlenmesinden sonra yol açılır, araçlar bir kaç metrelik karın arasından geçerdi. Harika manzaralar seyrederdi gelen ziyaretçiler. Heykellerin etrafı kardan temizlenirdi. Nisan sonuna kadar metrelerce kar olurdu. Barajlar ve global ısınma maalesef durumu tersine çevirmiş ve 15 Mart’ta Nemrut’ta turizm sezonu açılırken bugün halen ziyaretçi kabul ediyor. Halen güneşin doğuşu ve batışına giden çok sayıda yerli ve yabancı turist var” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi