enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3659
EURO
34,6536
ALTIN
2.381,91
BIST
10.195,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
23°C
Adıyaman
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
20°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

“Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak bizlere düşüyor”

“Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak bizlere düşüyor”
REKLAM ALANI
25.02.2024
0
A+
A-

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir ilçesinde yapımı tamamlanan yüksek öğretim öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu. Vali Pehlivan, “Hiçbir öğrencimiz barınma sıkıntısı yaşamayacak. Mersin’e misafir olarak gelen öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamak devletimiz adına bizlere düşüyor” dedi.

featured

“Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak bizlere düşüyor”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’a, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de eşlik etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırım programı kapsamında, Mersin Üniversitesi Çiftlikköy kampüsünde 41.285 m² alan üzerine inşa edilen yüksek öğretim yurdu binalarını gezen Vali Pehlivan, Bu binanın tamamlanmasıyla birlikte Mersin’de öğrenci barındırma kapasitesinin 18 bine ulaşacağını belirtti.

“BARINMA SIKINTISI YAŞANMAYACAK”

Şu an Mersin’de 10 yurdun olduğunu ifade eden Vali Pehlivan, “Bu yurtlarımızda 16 binin üzerinde öğrencimizi barındırıyoruz. Yurtlar ve çevresinde oluşturulacak hizmet binalarının toplam kapalı alanı ise 78.800 m² olacaktır. İnşaat süreci tamamlanan yurdumuz toplam kapasitesi 1250’dir. İçinde bulunduğumuz eğitim öğretim sezonunda hiçbir öğrencimiz barınma sıkıntısı yaşamayacak şekilde öğrencilerimizin yurt ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik tedbirlerimizi almıştık. Bu bloğun bitişiğinde geçtiğimiz eğitim öğretim başında hizmete aldığımız ve kız öğrencilerimizi barındırdığımız yurt binamız var ve orada 2 bin öğrencimiz barınıyor. 41.285 m² alan üzerine inşaat edilen öğrenci yurdu iki blok olarak planlanmıştır. A blok 1.500 kişi kapasiteli olup; bodrum ve zemin kat hariç olmak üzere 8 kattan oluşuyor. Toplam kapalı alanı ise 47.885 m²’dir. A blokta, 13’ü engelli odası olmak üzere toplam 503 oda bulunmaktadır. Ayrıca 235 kişilik konferans salonu ve 504 kişilik yemekhane etüt salonları, çamaşır yıkama ve kurutma alanları bulunmaktadır” diye konuştu.

“STANDARTLAR ÜST SEVİYELERE ÇIKIYOR”

Vali Pehlivan, “Yurtlarımız standartlara uygun odalarımız geniş, sosyal donatıları muntazam, ortak kullanım alanları son derece titiz bir şekilde dizayn edilmiş, öğrencilerimizin rahatlıkla barınabileceği odalarla, ortak kullanım alanlarıyla, etüt salonlarıyla, konferans salonlarıyla, yemekhaneleriyle donatılmış durumda. Bu çalışmalar ülkemizin bütün illerinde olduğu gibi Mersin’de de devam ediyor. Gençlik spor hizmetlerimiz bu anlamda her geçen gün daha da standartları üst seviyelere çıkıyor. Burada maksat ilimize gelen öğrencilerimizin en iyi şekilde barındırılmasını sağlamak. Mersin’e misafir olarak gelen öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamak devletimiz adına bizlere düşüyor. İkisi devlet üniversitesi olmak üzere Mersin’de 4 adet üniversitemiz var. En çok öğrenci kapasitesi olan Mersin Üniversitemiz’de yaklaşık 45 bin civarında öğrencimiz eğitim öğretim hayatlarına devam ediyorlar. Ben bu binamızın ve bu alanda yapılan bütün hizmetlerin başta öğrencilerimiz olmak üzere  Mersin’e hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak bizlere düşüyor”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi