enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: ADIYAMAN’DA İNŞA VE İHYA ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: ADIYAMAN’DA İNŞA VE İHYA ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR
REKLAM ALANI

MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: ADIYAMAN’DA İNŞA VE İHYA ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

 

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa ALKAYIŞ, gerek Adıyaman’da gerekse diğer deprem bölgelerinde yapımı planlanan ve devam etmekte olan inşa ve ihya çalışmaları hakkında birtakım bilgiler verdi. İlimiz için ortaya konan yatırımların kısa süre içerisinde gözle görülür bir şekle dönüşeceğini ve vatandaşlarımızın sorunlarının bir bir hallolacağını belirten Alkayış, sözlerine şöyle devam etti:

 

Saygıdeğer hemşehrilerim, bildiğiniz gibi Adıyaman’ımız, 6 Şubat depremlerinin etkisini en çok hisseden, can ve mal kayıplarını en yüksek düzeyde yaşayan illerden biridir. Şartlar ne kadar ağır olursa olsun, Ak Parti Hükümetimiz, depremin yaralarını sarmak adına büyük bir gayret göstermektedir. Depremin vurduğu Adıyaman’ımızda ve diğer illerde bir yandan TOKİ tarafından yapımına başlanan kalıcı konutlar yükselirken diğer yandan yerinde dönüşüm projesi ile vatandaşlarımızın kendi arsalarında kendi konutlarını yapmalarına imkân sağlanmıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın verilerine göre deprem bölgesinde sürdürülen inşa ve ihya çalışmaları kapsamında Adıyaman’ımızda 41.171 konutun yapılması planlanmaktadır. Bunlardan 23.640’ı köy evi, 17.392’si ticari alan (dükkân, depo, ahır) olmak üzere toplam 82.203 adet bağımsız bölüm inşa edilecektir. İnşasına başlanan konut sayısı 41.292 olup, yapımı biten konutların yıl sonuna doğru etap etap teslim edilmesi planlanmaktadır. Yine Adıyaman’ımızda yıl sonuna kadar teslim edilecek afet konut sayısı 4.118, yıl sonuna kadar teslim edilecek köy evi sayısı 362’dir. Ayrıca depremzede vatandaşlarımıza hibe ve kredi desteği ile plan ve proje desteği de sağlanacaktır. Şu ana kadar yerinde dönüşüm için başvuran vatandaşlarımızın sayısı 21 bin civarındadır.

Depremde zarar gören illerimizde inşa sürecinin hızlandırılması için Yerinde Dönüşüm projesinin başlatıldığını belirten Ak Parti Adıyaman Milletvekili ALKAYIŞ, bir yandan rezerv alanda konutların yapımına devam edildiğini diğer yandan zemini müsait olan yerlerde, Bakanlığımızın denetiminde ve TOKİ güvencesi altında, Yerinde Dönüşüm projesinin başlatıldığını ifade etti. Alkayış, Yerinde Dönüşüm projesi ile Adıyamanlı hemşehrilerimizin kendi evlerini kendi yerlerinde yapma imkânını elde ettiklerini de sözlerine ekledi. Adıyaman’ın yeniden inşası için her zaman var güçleriyle çalışacaklarını, amaçlarının memleketin bir an önce ayağa kalkmasını sağlamak olduğunu belirten ALKAYIŞ, bu süreçte sabır ve duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ettiğini; kendilerine selam ve saygılarını ilettiğini belirtti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
timbir - birlik haber ajansi