enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5386
EURO
34,8715
ALTIN
2.444,12
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Millet Hanı ve Kurtuluş Müzesi’nde incelemE

Millet Hanı ve Kurtuluş Müzesi’nde incelemE
REKLAM ALANI
28.01.2024
0
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, hafta sonu temasları kapsamında Şanlıurfa tarihinin önemli adreslerinden Millet Hanı ile Kurtuluş Müzesi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı….

MİAHABER-BHA

Resim

TARİHİ ALANLARI İNCELEDİ

Vali Şıldak’ın yoğun hafta sonu mesaisi ilk olarak Millet
Hanı ile başladı. Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Millet Hanı’na giden Vali Şıldak, yapının tarihi geçmişi ve mevcut durumu ile ilgili bilgi aldı.
Restorasyon çalışmalarının bitirilememesi ve alanın turizme kazandırılamaması ile ilgili yaşanan sürecin kendisine aktarılması üzerine Vali Şıldak, konunun bütün yönleriyle incelenmesi ve çözüm üretilmesi talimatını verdi.

Resim

Alanda incelemelerde bulunan Vali Şıldak, ardından Urfa’nın
düşman işgalinden kurtuluşunun simgelerinden biri olan ve Şanlıurfa Valiliği tarafından restore edilerek Kurtuluş Müzesi’ne dönüştürülen Mahmut Nedim Konağına geçerek buradaki faaliyetleri değerlendirdi. Restorasyon ve bakım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Şıldak, temaslarının ardından yaptığı değerlendirmede, Şanlıurfa’nın her tarihi dokusunu büyük ölçüde koruyarak günümüze kadar eşsiz birikimini barındırarak geldiğini ve bu değerleri geliştirmek için gayret göstereceklerini ifade etti.

Resim

“ŞANLIURFA TARİHİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ YENİ
NESİLLERE AKTARABİLMELİYİZ”

Vali Şıldak temasları sırasında yine Kurtuluş Müzesi içerisinde yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği ve Sıra Gecesi Topluluğunun misafiri oldu.


Koronun küçük bir konserini dinleyen Vali Şıldak, “Şanlıurfa’mızda Türk Halk Müziği Korosunun olması ilimiz için bir ayrıcalık. Topluluğumuzun ilimizin kültür hayatının önemli bir unsuru olduğu aşikardır. Bu zengin kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak ve devamlılığını sağlamak için çalışmaları
destekleyeceğiz.” diye konuştu.

Resim

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi