enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
17°C
Adıyaman
17°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
22°C

Memur ve emekli maaşları ne kadar artacak?

Memur ve emekli maaşları ne kadar artacak?
REKLAM ALANI
31.12.2023
0
A+
A-

Türkiye kamuoyu asgari ücretin açıklanmasının ardından memur ve emekli maaşlarının yüzde kaç oranında artırılacağına kilitlendi.

TÜİK’in verilerine göre, TÜFE kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,28 artarken, temmuz-kasım döneminde de tüketici fiyatlarında yüzde 33,66 artış oldu. Böylece 5 aylık dönemde, maaşlara yapılan yüzde 6’lık zam oranı aşılırken enflasyon farkı verilmesi durumu ortaya çıktı.2024’ün ilk altı ayı için belirlenen yüzde 15’e ilave olarak enflasyon farkı oranında zam yapılması kesinleşti.

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını Ocak ayında alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaş zammı bekleyenler arasında yer alıyor. Bu kesim ise maaşlarını bu yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak. Yıllık enflasyon beklentisinin yüzde 65 civarında olması bekleniyor.

Bu gelişmeler yaşanırken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz dan emekliye zam açıklaması geldi. Yılmaz, “Memur zammı enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden kaynaklı 15 puanlık artışla yüzde 50’ye yakın çıkıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de enflasyona göre artış yapılacak” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi