enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5601
EURO
34,8812
ALTIN
2.435,32
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Çok Bulutlu
30°C

Medya ve Ýnsan” ile “Sosyal Medya” Semineri Verildi

Medya ve Ýnsan” ile “Sosyal Medya” Semineri Verildi
REKLAM ALANI
25.10.2017
0
A+
A-

Kahta ilçe Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan 11. Sýnýflara yönelik Medya ve İnsan  ile Sosyal Medya semineri düzenlendi.

Türkiye genelinde devam eden Medya ve Ýnsan ile Sosyal Medya seminerleri eðitmenlerinden Yapýmcý Murat ZURNACI ve Sosyal Medya Uzmaný Murat ERMÝÞ tarafından verildi.

Kahta Kültür merkezi ve Borsa Ýstanbul Anadolu Lisesi Konferans salonlarýnda düzenlenen seminerler 2 gün boyunca toplam 6 oturumda gerçekleþti. Yaklaşık  1700 öğrencinin  kkatılmış  olduðu seminere yoðun ilgi gösterildi.

Medyanýn yasama,yürütme ve yargýdan sonra sonra 4. büyük güç olduðunu dile getiren Yapýmcý Murat ZURNACI, “Görsel medyada olaylar çok farklý bir þekilde sunulabiliyor. Ýzlediðimiz Film, Klib ya da bir çok görsel medyada gizlenen bir çok mesajýn olduðunu dile getirdi. Bu mesajlar, dini sembol, cinsel içerik, İnsanları dinden uzaklaştıran görseller ve reklam gibi mesajlar olabiliyor. Bu yöntemlerle bilinç aklımıza  istenmeyen şeyler  yerleştirdiklerini  dile getirdi.” Birçok yabancı ünlü sanatçý ve oyuncunun kullandýðý bazı sembol ve işaretler ile ilgili örnekler sundu.

Günümüzde önemli bir yere sahip olan Sosyal Medya üzerinde konuþan Sosyla Medya Uzmaný Murat ERMİŞ, “Sosyal medya tek baþýna yararlý ya da zararlý denilemez. Kullaným þeklimize göre yararlý ya da zararlý hale gelir. Günlük hayatýmýzda her alana girmiþ durumda. Sosyal medyadan uzak yaþama þansýmýz yok. Sosyal medya devrimini kaçırmamalıyız. Aynı anda milyonlarca kişiye ulaşma ffırsatını  verebiliyor. Soyal medyayı kullanırken suç olabilecek paylaþýmlardan uzak durmak gerekir. Günlük hayatta suç olabilecek tüm konular sosyal medyada da suç sayılmaktadır. Yapılan  her paylaþýmdan sorumlu olduðumuzu unutmamalıyız.” dedi.

Seminere katýlan Kahta İlçe Milli Eðitim Müdürü İibrahim  Halil TÜNÇMEN, ” Günümüzde önemli bir yere sahip medya ve sosyal medya konularýnda düzenlemiþ olduðumuz bu seminerler ile öðrencilerimizde bir farkýndalýk oluþturmak istedik. Öðrencilerimiz Televizyon ve internette yoðun bir görsel medya ile karşılaşmaktadır. Öðrencilerimizi bu medya ve sosylal medyadan uzak tutma şansımuz oolmadığı gibi mahrum bırakmanın ya da yasaklamanýn faydası da olmayacaktýr. Bu nedenle çocuklarımızı bu konularda bilgilendirmek daha doðru olacaktır. Özellikle Teknoloji ve Sosyal medya bağımlılığından korumak için bu tür eðitimlerin verilmesi önem arz etmektedir.

Bizleri kýrmadan Ýstanbul´dan Kahta´ ya gelen Yapımcı Murat ZURNACI ve Sosyal Medya Uzmaný Murat ERMİŞ´ e teşekkür ediyorum. Seminerin faydalı geçmesini dilerim. “dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi