enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
29°C
Adıyaman
29°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Sonuçlandı

MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Sonuçlandı
REKLAM ALANI
05.05.2024
0
A+
A-

MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Sonuçlandı

BHA

Bakan Tekin, törendeki konuşmasında bu etkinliği, Türkiye genelinde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesindeki okullarda yaptıkları güzel projelerden biri için icra ettiklerini söyledi.

Yarışmayı 28 bölgede, 81 ilden öğrencinin ve toplam 407 grubun katılımıyla gerçekleştirdiklerini aktaran Tekin, grupların danışmanlığını yapan öğretmenlere, öğrencilere öğretmenlik dışında ablalık, ağabeylik, takım liderliği yaptıkları için, öğrencilere de öz güvenleri ve cesaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Tekin, içinde yaşanılan dönemde gençler arasında özellikle gastronomi ve mutfak sanatlarına yönelen bir ilginin farkında olduklarına işaret ederek, “Bunun sebepleri üzerinde konuşulabilir ama özellikle televizyonlarda popüler hâle gelen mutfak sanatlarıyla ilgili yarışmaların gençler arasında bu konuda cesareti, arzuyu, isteği artırdığını tahmin ediyorum.

Biz de bu cesarete, heyecana ortak olmak için yaklaşık beş altı aydır bir proje üzerinde çalışıyoruz. Meslek liselerimizin belli temalar üzerinde yoğunlaşmasını istediğimiz, daha önce 2014 yılında başlattığımız projeyi, beş altı ay önce gastronomi üzerine odaklanmış bir tematik meslek lisesi inşa etmek üzere kurguladık.” ifadelerini kullandı.

Projeyle ilgili detayları paylaşan Tekin, şöyle konuştu: Mutfak sanatları ve gastronomi üzerine uzmanlaşan, annelerinin reçeteleriyle yemek yapabilen, dünyada bu konudaki gelişmeleri izleyerek sanatını gerçekleştiren ve ürettiği ürünü pazarlama konusunda uzman genç arkadaşlar yetiştirmek istiyoruz. Bununla hem Orta Asya’dan itibaren elde ettiğimiz o geleneği gelecek kuşaklara aksettirebilecek bir birikimi, bir envanteri kayda geçirmiş olacağız hem de ciddi şekilde bu anlamda ihtiyaç olduğuna inandığımız bir sektördeki nitelikli eleman ihtiyacının giderilmesine katkı vermiş olacağız.

Mutfak sanatları ve gastronomi üzerine uzmanlaşan, hem pişirme hem de bunun pazarlamasını yapabilme konusunda uzmanlaşan bir meslek lisesi ve bu ürünlerin paylaşılabildiği, herkesin rahatlıkla misafirini götürebileceği bir hizmet alanı oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda İstanbul’da ilk projemizi de bir aksilik olmazsa yeni eğitim-öğretim yılında, Boğaz’a nazır güzel bir mekanda inşallah hayata geçirmiş olacağız.”

“Çocuklarımızın ürünlerini sanatseverlerle buluşturacağız”

Tekin, güzel sanatlar liselerindeki çocukların etkinliklerini de sergileyebilecekleri farklı bir çalışmayı haziran ayında hayata geçireceklerini belirterek, “Orada da Türkiye çapında bütün güzel sanatlar liselerimizdeki çocuklarımızın ürünlerini sanatseverlerle buluşturacağız. Çok heyecanlıyım onun için de ayrıca ama hepsinden önemlisi şu arkadaşlar, içinde bulunduğumuz hafta emek ve emeğe saygı haftası. Dolayısıyla çocuklarımızın emeklerine duyduğumuz saygının bir göstergesi olarak hep beraber bu heyecana ortak olduk.” diye konuştu.

Bakan Tekin, öğrencilerle sohbet etti

Jumbo Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Atmaca da törende bir konuşma yaptı. Bakan Tekin’in konuşmasını tamamlamasının ardından Atmaca, Tekin’e hediye takdim etti. Törende Tekin, yarışmada dereceye giren gruplara ödüllerini verdi. Bakan Tekin daha sonra ödül alan öğrenciler, öğretmenleri ve protokol üyeleriyle aile fotoğrafı çektirdi. Programın ardından öğrencilerle sohbet eden ve fotoğraf çektiren Tekin, ayrıca yemeklerin bulunduğu stantları da ziyaret ederek yemekler hakkında bilgi aldı.

Yarışmaya 1.221 öğrenci katıldı

Yarışmayla, mesleki teknik ortaöğretim kurumlarında bulunan yiyecek içecek hizmetleri alanındaki öğretmen ve öğrencilerin mutfak sanatlarındaki ustalıklarını gösterme imkanı bulmaları, Türk mutfağının zengin geçmişini gelecek nesillere aktararak kültürel mutfak mirasına katkı sunmaları ve yetkinliklerini sergilemeleri amaçlandı. Jumbo Ev Gereçleri San. Tic. AŞ işbirliğinde, 28 gastronomi bölgesinde, 81 ilden yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencisinin katılımıyla düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda 407 ekibin başvurusu kabul edildi. Ekiplerde 1221 öğrenci ve 407 öğretmen yer aldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi