enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4428
EURO
34,7483
ALTIN
2.422,88
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
27°C
Adıyaman
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Mansur Yavaş Ormancılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi

Mansur Yavaş Ormancılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi
REKLAM ALANI
08.02.2024
0
A+
A-

Mansur Yavaş Ormancılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart 2024 Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı ve üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Yavaş: “Halka hükmetmek değil hizmet etmek görevimiz”

Programda yaptığı konuşmada görev süresi boyunca hayata geçirdiği projelere değinen Mansur Yavaş, “Göreve geldikten sonra belediye başkanı ve bütün personelinin maaşını Ankara halkından alan ve onlara hizmet eden birer sadece fert olduğunu, üstün bir makam olmadığını göstermek için çakarlı araçların tamamını söktük. Genel müdürlerimizin kullandığı, şirket yöneticilerimizin kullandığı lüks arabaların da hepsini sattık” dedi.

Maaşını Ankara halkının paralarıyla aldığını vurgulayan Yavaş, “Ben bunu belediye yönetiminde özellikle atamayla değil seçilerek geldiğimiz için; bizi seçen insanlara seçildikten sonra rozeti çıkarıp, herkesten para aldığımıza göre tek amacımız onlara hükmetmek değil onlara hizmet etmek olmalı anlayışını hücrelerine kadar hissettirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Ortak akıl ilkesi doğrultusunda hareket ettiklerini söyleyen Yavaş, hayata geçirdiği bazı projeler hakkında şu bilgileri verdi:

“Bizden önceki 25 yılda yapılan kadar yeşil alanı kazandırdık. Kendi ilçelerimizde de özellikle kadınların bitki üretimi, çiçek üretimi yapması için kendilerine fideler veriyoruz. Onlardan satın alıyoruz ve yerel bitkileri, buranın iklimine uygun bitkileri dikmeye çalışıyoruz. BAKAP diye bir proje yaptık. Ankara halkını dut çırpmaya çağıracağız, kiraz toplamaya çağıracağız. Çocukların oradan elmaları ağaçtan toplamasını sağlayacağız. Ankara’nın tamamına ücretsiz silaj veriyoruz. Emeklilere destek veriyoruz. Sosyal yardım alan ailelere Başkent Kart ile yardımlarımızı yapıyoruz. Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının okuması için destek veriyoruz. Öğrenci evlerine de suyu yüzde 50 indirimli veriyoruz.”

“Boş projelerle çöp projelerle işimiz yok”

“Paranızı israf etmeden, engellemelere hiç aldırmadan çalışıyoruz” diyerek açıklamalarını devam eden Yavaş, “Bu toplumda karşılık buldu, kavgaya girişmeyen, kapışmayan, ama hakkını yedirmeyen bir belediyecilik. Efendim sonuç itibariyle gayet açık, şeffaf, mütevazı, sıradan bir memur olduğumuzu hissettirerek, sadece sizlerin adına emanet parayı kullandığımızı, sizlerin taleplerini, bizden ne istiyorsanız parayı oraya harcayacak şekilde devam ediyoruz. Betona plastiğe boşa verilecek parayla, çöp projeyle işimiz yok, acil ihtiyaçlar neyse onları yapmak suretiyle inşallah Ankara’yı Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği, dünyanın başkentleriyle yarışan bir başkent yapmaktan boynumuzun borcu” ifadelerini kullandı.

Özkara’dan teşekkür 

Ormancılar Derneği Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara ise “Ankara Büyükşehir Belediye başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ederim. Ankara Büyükşehir Belediyesi uzun süredir yanlış yönetim elinde vasıfsız bir yönetim anlayışı izlemişti. Hem katılımcı ve hem de şeffaf iyi ki varsın sayın başkan” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi