enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4151
EURO
34,7918
ALTIN
2.432,79
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
26°C
Adıyaman
26°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Mansur Yavaş ev hanımlarıyla bir araya geldi: “Ankara’dan aldığımızı Ankara’ya verdik”

Mansur Yavaş ev hanımlarıyla bir araya geldi: “Ankara’dan aldığımızı Ankara’ya verdik”
REKLAM ALANI
04.02.2024
0
A+
A-

Mansur Yavaş ev hanımlarıyla bir araya geldi: “Ankara’dan aldığımızı Ankara’ya verdik”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Başkentli ev hanımları ile bir araya geldi.

Altınpark Beyaz Bahçe Düğün Salonu’nda düzenlenen programa CHP’nin Altındağ Belediye Başkan Adayı Ramazan Değerli de katıldı. Hür Emekliler Derneği yöneticilerinin de katıldığı programda Dernek Başkanı Hüseyin Özağcı tarafından plaket verildi.

“Pandemi döneminde kimseyi maskesiz aç bırakmadık”

Programda kısa bir konuşma yapan Mansur Yavaş, pandemi dönemiyle birlikte sosyal yardım desteği alan kişi sayısının 158 binden 220 bine çıktığını dile getiren Yavaş, bu süreçte yaptıklarını şu sözlerle anlattı:

“Pandemi öyle bir dönemki; ev içinde insanların birbirine çok yanaşmadığı, ne kadar süreceği belli olmayan kapanma sürecinin ne kadar süreceği bilinmeyen bir ortamdı. Pandemi döneminde ne insanları maskesiz bıraktık ne de evinden çıkamayanları aç bıraktık. Ulaşabildiğimiz herkese bir şekilde ulaştık ve böyle bir dönemi hep birlikte atlattık. Böyle bir dönemde en fazla ihtiyaç maskeydi. Maskeyi terzilere diktirdik onların da faydalanmasını sağladık. Paket dağıtılacaktı onu nakliyecilere dağıttırdık onların da para kazanmasını sağladık. Yardımlara engel olundu bu sefer elimizdeki listedeki ihtiyaç sahiplerinin adlarının görülmeyecek şekilde yayınladık. Böylelikle birbirini tanımayan insanlar birbirine destek oldular ve bu zor bir dönemi atlattık. Tabii pandemi sonucu birçok iş yeri kapandı, kirasını ödeyemediği için insanlar dükkanlarını boşalttı ve işsizlik sayısı iyice arttı. Bizden destek alan sayısı 158 bindi. Pandemi dönemiyle birlikte bu sayı 220-230 bine kadar çıktı. Bizler de seçim döneminde söz verdiğimiz seçimi bir kenara bırakıp öncelikle desteğe ihtiyaç olanlara destek olduk.”

“Tüm Ankara’da köylere internet götürdük”

Pandemi döneminde internetin artan önemine dikkat çeken Yavaş, “Çocuklar Evde annesinin babasının telefonundan internete girmeye çalıştılar. 70 bin öğrenciye aylarca 10’ar GB internet vermek suretiyle onların da mağduriyetini giderdik. Birçok insan kalabalıktan uzaklaşmak için köylerine gitti. Köylerde internet olmadığı için özellikle öğrenciler mağduriyet yaşadılar. Biz de Ankara’da köylere internet götürmek suretiyle öğrencilerin eğitimden mahrum kalmasını önledik. Böyle bir belediyecilik anlayışımız var. Kim dara düşerse Ankara’da kendilerine yetişiyoruz” dedi.

 

Ankara’dan aldığımızı Ankara’ya verdik”

Kırsala yapılan yardımlarla yerel üreticiyi desteklediklerini dile getiren Yavaş, “Kırsalda yaşayan insanların üretimlerini devam ettirmeleri için Türkiye’de ilk defa mazot yardımı, sıvı gübre yardımı ve tohum yardımları verdik. Bu sayede kırsalda yaşayanların Ankara için üretmelerini sağladık. Başkent Marketler açtık. Kadın kooperatiflerinden çok önemli alışveriş yaparak Başkent Marketlerde satılmasını sağladık. Bu sayede kırsalda yaşayan insanların kendi ürettiklerini satıp para kazanmalarını sağladık. Kısacası Ankara’dan aldığımızı Ankara’ya verdik. Destek yaparken de yönetimimizde de hiç kimseyi ayırmadık. Bizim bütün yaptığımız harcamalar sizlerden gelen gelirlerdir. Dolayısıyla herkesten bir şekilde para aldığınıza göre hiç kimseyi ayıramazsınız. Bizim felsefemiz bu. Vicdanımız da el vermez. 5 yıl boyunca hiç kimse bizim köyden az oy çıktığı için bize hizmet edilmedi diyemez” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın bu enflasyon ortamında yaşadığı sıkıntıyı bildiklerini söyleyen Yavaş, “3 yıldır doğal gaz vermek suretiyle dar gelirli ailelerimizin evlerinde üşümemesini sağlıyoruz. Yine 200 bin civarındaki aileye her ay bir kilo et parası kartlarına yatırmak suretiyle evlerine protein girmesini sağlıyoruz” dedi.

 

“Hep aramızda ve ulaşılabilir oldum”

Belediye başkanlığı yapmaya başladığı ilk andan itibaren şeffaflık ilkesiyle hareket ettiklerini belirten Yavaş, 5 yıllık görev süresi boyunca 4 bin ihaleyi canlı yayınladıklarını kaydetti.

“Yaptığımız desteklerle sizden gelen dualarla doğru yolda olduğumuzu biliyoruz” diyerek açıklamalarını sürdüren Yavaş, “Eskinin yaptığı kadar asfalt yaptık, kavşak yaptık. Hiç birisine açılış yapıp reklam yapmadık. Çünkü onların da aparası sizden çıkıyor. 5yıl boyunca benim fotoğrafımı hiçbir yerde görmediniz. Hiçbir şekilde belediyenin imkanlarıyla kendi reklamımızı da yapmadık. Hep aranızda ve rahat ulaşılabilir oldum. Eğer halkın kaynaklarının boşa götürülmeden gerçek ihtiyaçlara harcanmasını istiyorsanız ve benden memnunsanız sizlerden bir 5 yıl daha istiyorum” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi