enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

LYS HEYECANI BAŞLADI

LYS HEYECANI BAŞLADI
REKLAM ALANI
13.06.2015
0
A+
A-

Üniversite sınavının ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) ilk oturumu yapılıyor. Öğrenciler bu yıl ilk kez sınavdan sonra kendi şifreleriyle soruları ve cevap kağıtlarını görebilecek. YÖK üniversitelerin toplam kontenjanını 803 bin olarak açıkladı.

Üniversiteye girişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) 180 puanı aşan yaklaşık 1 milyon öğrenci, bugünden itibaren LYS’ye girecek. Sınav beş oturumda yapılacak. Öğrenciler bugün sat 10.00’da sosyal bilimler testi olan LYS-4’e girecek. Matematik (LYS-1) ve Yabancı Dil (LYS-5) testi yarın yapılacak. Öğrenciler 20 Haziran’da Fen Bilimleri Testi’ne (LYS-2) , 21 Haziran’da ise Edebiyat- Coğrafya Testi’ne (LYS-3) girecek.
İlk kez sınav sonrası adaylar soruları ve cevapları görecek
Sınavlar, saat 10.00’da başlayacak. Sınav öncesi açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, adayların kendi şifreleri ile soruları görebileceğini söyledi. Bu yıl ilk kez adaylar, şifreleriyle cevap kağıtlarını ve soruların tamamını internet üzerinden görebilecek. Kamuoyuyla ise eskiden olduğu gibi soruların yüzde 20’si paylaşılacak.
Üniversite kontenjanları da belli oldu
Yükseköğretim Kurulu da sınav öncesinde üniversite kontenjanlarını açıkladı. Bu yıl devlet ve vakıf üniversitelerinin lisans, ön lisans programlarına toplamda 803 bin 585 öğrenci yerleşebilecek. Buna göre devlet üniversitelerinde geçen yıl 337 bin 584 olan lisans programı kontenjanı bu yıl 328 bin 973’e düştü. Ön lisans programlarında en önemli artış vakıf üniversitelerinde gerçekleşti. 2014’te vakıflarda 59 bin 403 olan ön lisans programı kontenjanları bu yıl 74 bin 6’ya çıkarıldı.
Kaynak: Al Jazeera

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi