enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Liselere Sınıf Tekrarı Geliyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselere sınıf tekrarının geleceğini açıkladı. ”Devamsızlığın affı yok” dedi

Liselere Sınıf Tekrarı Geliyor
REKLAM ALANI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim döneminde liselerde sınıf tekrarını hayata geçireceklerini ve devamsızlık affını kaldıracaklarını duyurdu.

Başkent Öğretmenevinde medya temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Tekin, eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekin, öğretmenlerin Bakanlığa ilettikleri problemlerin çözümü için yapılan iyileştirme çalışmalarına değindi. Özellikle yer değiştirme süreciyle ilgili önemli düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

Bakan Tekin, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacakları yardımcı kitaplar, seçmeli dersler gibi konularda yaptıkları çalışmalara da değindi. Ayrıca okul terkleriyle ilgili mevzuat değişikliğinin eğitim öğretim yılı başlamadan önce gerçekleştirileceğini belirtti.

Yusuf Tekin, özellikle liselerde sınıf tekrarının olmamasının ortaya çıkardığı sorunları ele aldı. Bu konunun Bakanlık gündeminde olduğunu ve yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olacağını belirtti.

Açık öğretime kayıtların artışına da değinen Tekin, özellikle 11. sınıftan 12. sınıfa geçişlerde açık liseye kaymaların arttığına dikkat çekti. Bu konuda mevzuat değişiklikleri yaparak önlem alacaklarını ifade etti. Bu sayede öğrencilerin yaygın eğitim kurumlarına gitmelerini teşvik edeceklerini ve açık liselere kaymaları zorlaştıracaklarını açıkladı.

Bakan Tekin, öğrencilerin devamsızlık durumlarına da vurgu yaptı. Devamsızlık ve sınıf tekrarı konularında ciddi olduklarını belirterek, öğrencilere devamsızlık konusunda af beklentisi içinde olmamaları gerektiğini vurguladı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi