enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

Kürtlerin yeni hedefi Sincar

Kürtlerin yeni hedefi Sincar
REKLAM ALANI
18.08.2014
0
A+
A-

kurtlerin-yeni-hedefi-sincar-4682664

Peşmerge birlikleri ABD hava operasyonu eşliğinde Musul Barajı’nı IŞİD’den geri aldı. Mahmur’dan sonra Musul Barajı’nı da geri alan peşmergenin sıradaki hedefi Sincar.Irak Ordu sözcüsü Kasım Atta, devlet televizyonu Irakiye’ye yaptığı açıklamada peşmerge birlikleriyle Irak ‘terörle mücadele güçlerinin’ IŞİD’i Musul Barajı’ndan çıkardığını duyurdu.

Peşmerge birliklerine ABD ordusu da hava saldırılarıyla destek verdi. Mahmur’dan sonra Musul Barajı’nı da IŞİD’den geri alan peşmergenin yeni hedefi IŞİD’in elindeki Sincar’a girmek. Musul Barajı, Irak’ın kuzeyinin büyük bölümüne su ve elektrik sağlayan stratejik bir nokta.

IŞİD, Kürt Bölgesi’ne ilerlerken önce Sincar ve Zummer ardından Musul Barajı ve Mahmur’u ele geçirmişti.

ABD operasyonlarının başlamasıyla Kürt güçler Mahmur’u geri aldı. Musul Barajı’nı da IŞİD’in elinden alan peşmergenin tüm gücünü Sincar’a yönlendirmesi bekleniyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkilileri de pazar günü AFP’ye yaptıkları açıklamada, Irak’ın kuzeyinin can simidi olan barajın peşmerge kontrolüne geçtiğini söylemişti. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Kürdistan Demokrat Partisi’nden sözcü Said Memuzini de bir basın toplantısıyla peşmerge güçlerinin Musul Barajı’nı IŞİD’den aldığını duyurdu.

EMİR OBAMA’DAN

Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama’nın Musul Barajı çevresindeki IŞİD güçlerine saldırı emrini verdiğini açıkladı.

Açıklamada “Musul Barajı’nın kaybı, çok sayıda sivilin hayatını ve aralarında Bağdat’taki ABD Konsolosluğu’nun da bulunduğu ABD birimlerini tehdit edebilirdi. Irak hükümetinin isteği ve koordinasyonuyla yapılan bu operasyonlar doğası, süresi ve çapı itibarıyla sınırlıdır” ifadeleri kullanıldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi