enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Kürdistan Özgürlük Partisi Kuruldu

Kürdistan Özgürlük Partisi Kuruldu
REKLAM ALANI
20.10.2014
0
A+
A-

Yaklaşık bir yıldır faliyet halinde bulunan parti kuruluşunu resmen ilan etmiş oldu.
PARTİ’NİN KISA ADI “PAK”
Başkanlığını Kürt siyasetçi Mustafa Özçelik’in yürttüğü partide heyet önceki gün Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Green Park Otel’de bir araya geldi.
Toplantıda PAK’ ın kurucu üyeleri kürt siyasetçiler Sertaç Bucak, İbrahim Güçlü, Osman Özçelik, İmam Taşçıer, Halim İpek ve Türkiye, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Avrupadan siyasetçiler katıldı.
Programda konuşan Başkan Mustafa Özçelik,” Şeyh Said, Sait Rıza,İhsan Nuri,Şeyh Mahmut Berzenci, Molla Mustafa Barzani’ nin ülkenin özgürlük bayrağını dalgalandırdıklarını dile getirdi. Daha sonra özçelik, Halepçe ve Enfal nasıl Irak Kürdistanı’ nın başlangıcı olduysa, Şengal ve Kobani katliamlarının da Kürt ve Kürdistan’ının birliği ve devletleşmesinin başlangıcı olacaktır dedi.  2013yılında Diyarbakır’da yaklaşık 400 kişinin bir araya geldiğini ve Kürdistan toplumunun ihtiyacı olan bir Kürdistani parti için ilk adımları attığını anlatan Özçelik, “Tam bir yıl girişim olarak çalışmalarımızı yürüttük ve bugün PAK’ın kuruluşuna varmış olduk.” dedi.
ERDOĞAN’IN KÜRDİSTAN KELİMESİNİ KULLANDIĞINI SÖYLEDİ
“Bugün devlet Kürtlerin varlığını kabul ediyor. Hatta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayın Mesud Barzani’nin ziyareti vesilesiyle de olsa Kürdistan kelimesini kullandı. Bu gerçekliğin bir ifadesi olarak devlet, dil, eğitim ve kültürel hakları için bazı değişiklikler yapıyor. Bütün bunlar elbette önemlidir. Red ve inkar politikalarının kısmen de olsa gerilemiş olması hepimizin çıkarınadır.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi