enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

KÜLTÜRLER ARASI ETKİLEŞİMİN ADRESİ ADIYAMAN OLDU

KÜLTÜRLER ARASI ETKİLEŞİMİN ADRESİ ADIYAMAN OLDU
REKLAM ALANI
07.02.2015
0
A+
A-

KÜLTÜRLER ARASI ETKİLEŞİMİN ADRESİ ADIYAMAN OLDU

 

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının açmış olduğu yarışmada projesi başarılı olan Çayeli Doğa Sporları Kulübü Üyeleri, “Çayeli Kültürler Arası Etkileşim” projesi çerçevesinde Adıyaman’a geldi.

Çayeli Kültürler Arası Etkileşim projesi kapsamında Adıyaman’a gelen Çayeli Doğa Sporları Kulübü üyelerinden oluşan 30 kişilik kafile, Adıyaman’ın tarihi ve kültürel merkezlerini gezerek Rize ile Adıyaman arasında kültürel kaynaşmayı sağlayacak

Adıyaman gezisi kapsamında, ilk olarak Valiliği ziyaret eden Çayeli Doğa Sporları Kulübü üyeleri Vali Mahmut Demirtaş tarafından Valilik Makamında ağırlandı.

Çayeli Doğa Sporları Kulübü üyelerine Adıyaman tarihi ve kültürü ile ilgili bilgi veren Vali Mahmut Demirtaş, “İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından açılan yarışma sonucu ilimize gelen Çayeli Doğa Sporları Kulübü Üyeleri ve aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın hemşerilerini huzur ve hoşgörü kentin Adıyaman’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Anadolu’nun en eski yerleşim birimlerinden birisi olan Adıyaman, bugüne kadar 21 medeniyete ev sahipliği yapmış olup, insanoğlunun yeryüzüne ayak bastığı zamandan beri sahip olduğu zengin tarihi, doğal ve kültürel değerleri ile tarih sahnesindeki yerini almıştır. Adıyaman, Kommagene Uygarlığına ait Nemrut Dağı Ören yeri başta olmak üzere Karakuş Tepesi, Cendere Köprüsü, Arsemia, Eski Kahta Kalesi ve Perre Antik Kenti gibi il geneline yayılmış 300 dolayında tarihi öneme haiz kültür varlıkları ile adeta bir açık hava müzesi konumundadır. Adıyaman, tüm dünya insanlarının ziyaret ettiği, antik dünyanın sakladığı gizemleri sergileyen, dil, din, ırk, ayrımı yapılmadan kardeşçe yaşanılan, huzuru temsil eden Güneydoğunun en şirin ili olup, dünyada güneşin doğuşunun ve batışının da en güzel şekilde seyredildiği bir kenttir”şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının açmış olduğu yarışma projesinin anlamlı olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş “Bu projeler sayesinde gençlerimiz ülkemizin farklı coğrafyalarını gezerek farklı kültürlerle kaynaşma sağlamaktadır. Bu projeler aynı zamanda gençler arasında hoşgörü ve diyalogu arttırarak toplumsal bütünleşmeye de katkı sağlamaktadır”dedi.

Çayeli Doğa Sporları Kulübü Genel Sekreteri Adem Köse, ziyaret anısına Vali Mahmut Demirtaş’a üzeri işlemeli yöresel çay bardağı takımı armağan etti.

Rizeli gençler, daha sonra Adıyaman’daki tarihi ve kültürel mekânları gezmek üzere Valilik Makamından ayrıldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi