enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

Kızılay’ın Çağrısına Yanıt Gecikmedi

Kızılay’ın Çağrısına Yanıt Gecikmedi
REKLAM ALANI
01.02.2019
0
A+
A-

Kış şartları nedeniyle kan stoklarında yaşanan düşüş sonrası Türk Kızılay’ından yapılan bağış çağrısına, Kahta Devlet Hastanesi ve Kahta Gençlik Merkezinden destek geldi.

Kahta Devlet Hastanesi ve Kahta Gençlik Merkezi işbirliği ile ilçe merkezinde yürütülen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar duyarsız kalmadı. Kahta Devlet Hastanesinin etkinlik alanına konuşlandırılan mobil kan toplama standına kurum çalışanları ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sabah saatlerinden itibaren gelen vatandaşlar formları doldurduktan sonra kan bağışı için sıraya girdi. Kan vermek için standın olduğu yere gelen vatandaşlar yoğunluktan zaman zaman kuyruk oluşturdu.
Kan vermenin bir insanlık görevi olduğunu belirten Hastane Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, “Kızılay’ın çağrısı üzerine tüm Türkiye’de adeta bir seferberlik başlatıldı. Biz de Kahta Devlet Hastanesi olarak bu çağrıya duyarsız kalmayarak Kahta Gençlik Merkezimiz işbirliği ile kapsamlı bir çalışma yaptık. Tabi bu insanlık adına yapılan bir çalışmadır. Bunun sıhhat yönü de mevcuttur. Verdiğimiz kanın insanlara katkı yaptığını düşünürsek, manevi yönü bile yeterlidir.” dedi.
Kahta Gençlik Merkezi Müdürü Nebi Bulut, ise şunları söyledi:
“Gençlerimizin kan bağışında bulunmaları gelecek adına çok anlam ifade ediyor. Gençlerimiz toplumun ihtiyacı olduğu konularda gösterdikleri hassasiyetten gurur duyduk”
Gençlerle beraber kan veren Kahta Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Şevket Erşahin ise “ Gençlerimiz gelecek adına umut verici bir davranışta bulundu. Gençlerimizle gurur duyduk”dedi.
Kan bağışına ilçedeki bazı bürokratlar ve vatandaşlar da katıldı. Bir günlük kampanyada 200’e yakın vatandaşın kan bağışı ve kök hücre bağışında bulundu 
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi