enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3391
EURO
35,1103
ALTIN
2.239,11
BIST
8.882,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
14°C
Adıyaman
14°C
Az Bulutlu
Çarşamba Yağmurlu
10°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
12°C
Cuma Çok Bulutlu
11°C
Cumartesi Çok Bulutlu
12°C

Kızılay ile ilgili kan donduran iddia

Kızılay ile ilgili kan donduran iddia
REKLAM ALANI

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kızılay Genel Müdürlüğü ile ilgili kan donduran iddialarda bulundu.

Mahmut Şahin, Kayseri’de Kızılay Şubesi önünde yaptığı basın açıklamasında, 3 yıl önce Kayseri-Nevşehir karayolunda Kızılay’a ait bir aracın, bir arabaya çarparak bir kişinin ölümüne neden olduğunu söyledi. Söz konusu kişinin 2 çocuk sahibi bir baba olduğunu dile getiren Şahin, daha sonra ailenin hukuka başvurarak tazminat kazandığını, ancak Kızılay’ın tazminatı ödemeye yanaşmadığını öne sürdü.

KIZILAY ÇARPAN ARACIN KENDİSİNE AİT OLDUĞUNU İNKÂR ETMİŞ

Şahin, sözlerini şunları anlattı:

“Kızılay’ın aracı Kayseri Nevşehir karayolunda bir arabaya çarpıyor ve çarptığı arabadaki kişinin ölmesine neden oluyor. Aradan birkaç ay geçiyor; bir anne kocasız, iki çocuk babasız kalmış. Kızılay’dan haber beklenmiş ama gelmemiş. Olayın üzerinden 3 yıl geçmiş, halâ ziyaret olmamış. Aile adım atılmayınca hukuka başvurmuş. Kızılay aracın kendisine ait olmadığını iddia ederek kaçmaya çalışmış ama plakadan aracın sahibi bulunmuş ve çağrılmış. Araç sahibi de 276 aracı Kızılay’a kiraya verdiğini söylemiş. Hukukta çalım atmaya çalışan, arkayı dolaşmaya çalışan ve öldürdüğü bir adamın ailesinden kaçan bir kızılay. Ama Kızılay hayır kurumu tabi, insanların en kötü anından yanında, reklamlarını böyle yapıyor. Pakistan’a, Afganistan’a gidiyor ama kendi ülkende bir vatandaşın ölümüne neden oluyorsun, başsağlığına bile gitmiyorsun.”

AVUKAT VEKALET ÜCRETİ İÇİN AİLEYE HACİZ GÖNDERMİŞLER

Mahkemenin verdiği tazminat kararını ödemeyen Kızılay’ın, bununla da kalmayıp, avukatına çıkan vekalet ücreti için aileye haciz gönderdiğini de savunan Şahin, “Mahkeme, bir miktar maddî tazminata karar veriyor. Kızılay onu ödememek için bankadan teminat mektubu alıyor ve Yargıtay’a itiraz ediyor. Karar çıkana kadar da ödemeyeceğini söylüyor. Yani uzatmanın yolunu arıyor. Ailenin avukatı 200 bin Lira manevi tazminat davası açıyor. Fakat mahkeme 155 bin Lirada karar kılıyor. Kızılay’ını avukatına da vekalet ücreti çıkıyor. Aileye tazminat ödememek için her türlü taklayı atan Kızılay, bu vekalet ücretini ödememek için aileye icra gönderiyor. Yani, babasını öldürdüğü çocuklara icra gönderiyor. Hayır kurumu Kızılay.” dedi.

“HAYIR KURUMU KIZILAY’DA BU KADAR AVUKATIN NE İŞİ VAR?”

Olaydan haber oldukları 5 aydan bu yana Kızılay’dan açıklama beklediklerini, ancak açıklama gelmeyince basın önüne çıkmaya karar verdiklerini kaydeden Şahin, “Kızılay bununla da kalmıyor, avukatları ailenin avukatını arayıp, bu parada biraz indirim yapın yoksa 3, 4 yıl sürüyor. Normal bir insana bile bu yakışmaz da… Kızılay, sen insanların bağışıyla, fonlarla ayakta duran bir kurumsun. Şirkete çevirmişler. Bu kadar avukat Kızılay’da ne yapar? Kızılay bir hayır kurumu, avukatla ne işi var? Babalarının şirketi gibi yönetiyorlar. Kendi ülkemizde bir insanımızı mağdur edecek kadar duyarsız bir kurum hayır kurumu olamaz. Kızılay bu ayıbını kapatmalı.” ifadelerini kullandı.

Şahin, sonuna kadar olayı takip edeceklerini ve ailenin savunuculuğunu yapacaklarını sözlerine ekledi. (www.bultentv.com)

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi