enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Kızıl Goncalar dizisi için sular durulmuyor: Dizi İsmailağa cemaatinin hedefinde

Kızıl Goncalar dizisi için sular durulmuyor: Dizi İsmailağa cemaatinin hedefinde
REKLAM ALANI
24.12.2023
0
A+
A-

FOX TV’de izleyicilerle buluşan, Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın başrollerini paylaştığı ‘Kızıl Goncalar’ dizisi yayınlandığı günden bu yana gündemden düşmüyor.

Cemaat ve seküler aile hayatlarını konu alan dizi, son olarak İsmailağa cemaati tarafından hedef gösterildi.

Cemaatin X hesabından dizi ile ilgili yapılan bir paylaşımı alıntılayan set çalışanı, “Fatih’te çekim yaptığımız ana mekanlarımıza artık giremiyoruz” iddiasında bulundu.

Bir süre sonra paylaşımını silen set çalışanı, şu ifadeleri kullandı:

“Afişlerimizin üstü çiziliyor, ekip arkadaşlarımıza saldırılıyor… Gerçekleri anlatmamız bu kadar mı kanınıza dokundu da ilk bölümden ekip olarak can güvenliğimizden endişelenmeye başladık?”

Ne olmuştu?

Sağlık kurumundan ticarete kadar tarikatların ‘hakimiyetini’ gözler önüne seren dizi, İsmailağa cematini ‘rahatsız’ etmişti.

İsmailağa cemaati dizinin kaldırılması için sosyal medya hesabından çağrı yapmıştı.

Paylaşımda şöyle denilmişti:

“Allah Teala’nın isimlerini, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i, dini-tasavvufi kavramlarımızı, mezhep ve tarikat gibi manevi kurumlarımızı, hacı ve hoca gibi çeşitli unvanları hedef alarak dinimizi ve dindarlarımızı aşağılamayı gaye edindiği anlaşılan yayın ve yapımların günümüz medyasında görülebilmesi asla kabul edilemez bir durumdur.”

RTÜK inceleme başlatmıştı

Yandaş Yeni Şafak, dindar insanların sahtekar ve bağnaz olarak tasvir edildiğini belirterek diziyi hedef göstermişti. Benzer bir açıklama da KADEM’den gelmişti.

Dizi, aynı gerekçelerle sosyal medyadan da topa tutulunca RTÜK de harekete geçmişti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, X hesabındaki paylaşımında şunları kaydetmişti:

“FOX TV’de yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir.”

Gold Film’den açıklama geldi

Son olarak Türkiye’nin gündemindeki diziye ilişkin Gold Film’den yaplan açıklamada dizinin hiçbir gerçek kurum, kuruluş veya kişiyle ilgili olmadığı vurgulanmış ve “Dizimiz bu toplumun tüm farklılıklarıyla bir arada yaşamayı başaran kesime bir ayna tutması için kurgulandı” denilmişti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi