enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5245
EURO
34,8905
ALTIN
2.435,28
BIST
9.752,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Kıymaz:Dayanışmaya ihtiyaç var

Kıymaz:Dayanışmaya ihtiyaç var
REKLAM ALANI

Bölgesel birçok sorunun yanı sıra bölgesel olarak ta basın sektörünün gelişmesi, sorunlarının çözümü için işbirliklerine ve dayanışmaya ihtiyaç vardır.
Şanlıurfa Cumhurbaşkanlığı İletişim başkanlığı, Şanlıurfa bölge iletişim il müdürü Efe Murat Erbaş Adıyaman da GAP gazeteciler birliği genel merkezini ziyaret etti.

Çıkarılan sosyal medya yasasıyla sektöre bir düzenleme getirildiğine işaret eden Erbaş bölgelilerinde basın kuruluşlarıyla istişare ederek sorunların çözümü ve işbirliğini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz GAP bölgesinde Şanlıurfa gelişen büyüyen, ipek yolu üzerinde önemli bir kent olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi ‘… Bölgesel birçok sorunun yanı sıra bölgesel olarakta basın sektörünün gelişmesi, sorunlarının çözümü için işbirliklerine ve dayanışmaya ihtiyaç vardır.

Özellikle yazılı basın, girdi maliyetlerindeki aşırı artış nedeniyle son birkaç yılda önemli oranda kapanmalar yaşadı. Yerel basının desteklenmesi için resmi ilan ve reklamların artırılması gerekiyor.

Son çıkan sosyal medya yasasına bağlı olarak internet haber sitelerinin de bu ilanlardan faydalanmasının önü açılıyor. Bu durum sevindirici fakat, İlan pastasının artırılmadan fazla sayıya bölünmesi mevcut yazılı basının daha da ilanlardan payının zayıflamasına yol açacaktır.

Bölgemizdeki mesleki kuruluşların ve iletişim il müdürlüğünün iş birliğiyle sorunların daha hızlı bir şekilde çözümünün yolu açılacaktır.

Ziyaretiniz için teşekkür ederim’ dedi. Kaynak:gapolay gazetesi

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi