enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Kıyas: Türkiye’de Trabzon hurması yetiştiriciliğinde ikinci sırada yer alıyoruz

Kıyas: Türkiye’de Trabzon hurması yetiştiriciliğinde ikinci sırada yer alıyoruz
REKLAM ALANI

Adıyaman İl Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas, Türkiye’de Trabzon hurması yetiştiriciliğinde ikinci sırada yer aldıklarını belirterek, çiftçilere fidan desteğinin devam ettiğini belirtti.

Yüzde 70 destek ile çiftçilere fidan desteği ve diğer destekler verdiklerini belirten Adıyaman İl Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas,”Adıyaman ilimizi tarım potansiyeli yüksek hemde üretim deseni çeşitli olan bir ilimiz son yıllarda meyvecilik konusunda çok ciddi gelişmeler var. Hububat ve baklagiller de Adıyaman önemli bir ilimiz Adıyaman İl Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü ve Özel İdare Desteği ile yaklaşık yüzde 70 desteği ile çiftçilerimize birkaç üründe fidan desteği ve diğer destekler verdik. Gerek Gap Projeleri ile Özel İdaresiyle destek vermekteyiz.”dedi.
“Trabzon hurması geçen yıllar 50 bin fidanlarımızı dağıttık”
Gölbaşı’nda yetiştirilmeye devam eden Trabzon hurması ile Türkiye’de ikinci sırada yer aldıklarını belirten Kıyas,”Bu desteklerimiz daha çok ilçelerimizde Gölbaşı’nda Trabzon hurması, Samsat merkez ve Kahta’dan nar ve badem, Sincik’te ceviz merkezin dağ köylerinde ceviz fidanlarını dağıtmaktayız. Geçen yıl toplamda 3 bine yakın bu fidanlarımızın dağıtımlarını yaptık. Burada en önemli olan Gölbaşı ilçemizde Trabzon hurması geçen yıllar 50 bin fidanlarımızı dağıttık. Tabi bundan dolayı Türkiye’de Trabzon hurması yetiştiriciliğinde ikinci sırada yer alıyoruz. Yine Tut ilçemizde bu yıl urmu dut geliştirilmesi konusunda 5 bin fidan dağıttık. Tut ilçemizde urmu dut pekmezi, hem de normal pekmez konusunda önemli yerdeyiz.”şeklinde konuştu.
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi