enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kış lastiği zorunluluğu başlıyor: Yeni dönem yarın itibarıyla devrede – Birlik Haber Ajansı

Kış lastiği zorunluluğu başlıyor: Yeni dönem yarın itibarıyla devrede – Birlik Haber Ajansı
MOBİL REKLAM ALANI
14.11.2025
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan düşen askeri uçaktaki şehitlere taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan düşen askeri uçaktaki şehitlere taziye mesajı

İçeriği Görüntüle

ANKARA – BHA

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ”de yapılan değişikliğin 4 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı.

Daha önce 1 Aralık–1 Nisan tarihleri arasında uygulanan zorunluluğun, mevsim şartları nedeniyle 15 Kasım–15 Nisan olarak güncellendiğini belirten Uraloğlu, “Böylece uygulama süresini 4 aydan 5 aya çıkardık. Hususi araçlar için zorunlu değil ancak güvenlik açısından kış lastiği takmalarını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, kış lastiklerinin 7 derecenin altında yol tutuşunu artırdığına dikkat çekerek, kazaların önlenmesinde önemli rol oynadığını vurguladı.

Ayrıca valiliklerin bu tarih aralığını il içi düzenlemelerde bir ay öne veya bir ay sonraya çekebileceğini belirten Uraloğlu, sürücülerin duyuruları yakından takip etmesi gerektiğini söyleyerek kurallara uymayanlara 5 bin 856 lira ceza uygulanacağını aktardı.

Kamyon, çekici, tanker, otobüs, kamyonet, minibüs ve otomobillerde tüm lastiklerin kış lastiği olması gerektiğini belirten Uraloğlu, çivili lastiklerin de kış lastiği yerine geçtiğini ifade etti.

“Kış şartlarına uygun donanım ve ekipmanla seyahat edelim” diyen Uraloğlu, zincir, takoz ve çekme halatı gibi ekipmanların araçlarda bulundurulmasının önemini hatırlattı.

MOBİL REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi