enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3794
EURO
34,7059
ALTIN
2.425,57
BIST
10.005,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Kırıkkale’de tarihi konaklar ilgi bekliyor

Kırıkkale’de tarihi konaklar ilgi bekliyor
REKLAM ALANI
29.01.2024
0
A+
A-

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine bağlı Bey Obası köyündeki Bey Konakları içler acısı durumu ile görenleri üzüyor. 

featured

Sıvalar dökülüyor, ahşaplar yıpranmış, boyalar hiç yok. Kiremitler kırık dökülmeye müsait bir hal almış durumda. Avlu duvarı hiç yok. Kültür Müdürlüğü mü sorumlu? yoksa kültür varlıkları mı? Balışeyh Kaymakamlığımı? Yoksa köy muhtarımı sorumlu? Mal sahibi mi sorumlu ?

Dinek dağına Turizm Merkezi yapılması ile beraber Beyobası köyünün içinde geçen vatandaşların bir kısmı ilk defa gördükleri bu Konakları görünce şaşırıyorlar.

Bir dönemin yaşayan insanlarının zenginlik sembol olan konakların son yıllardaki bakımsız hali vatandaşların eleştirelere sebep oluyor. Dönem içerisinde varlığın ve gücün sembolü Konaklar zaman içerisinde ilgisizliğine terk edilmiş durumda. Kırıkkale halkı konakların turizmine kazandırılması ve kültür değeri olarak gelecek nesillere aktarılması için elden geçirilmesi ve restore edilmesini istiyor.

Kırıkkale’de tarihi konaklar ilgi bekliyor

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi