enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4809
EURO
34,9665
ALTIN
2.435,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

KGC BAŞKANI KEMAL KUTLU, ” BALKON DEMİRLERİ TEHLİKE SAÇIYOR ”

KGC BAŞKANI KEMAL KUTLU, ” BALKON DEMİRLERİ TEHLİKE SAÇIYOR ”
REKLAM ALANI
06.07.2017
0
A+
A-

Balkon Demirleri Tehlike Saçıyor…

Evlerde yapılan balkon modelleri ölümcül kazalara davetiye çıkarıyor.  Özellikle yeni yapılan inşaatlardaki ” Fransız balkon” diye tabir edilen yeni pencere ve balkon modellerinin demir – alüminyum çubukları dikey değil yatay şekilde ve aralığı geniş küçük metrajlı  yapılıyor…

Bu pencere modelleri olan evlerde yaşanan üzücü olayların neticesinde ölüm vakalarıda da yaşanabiliyor. Yaşanan kazalar neticesinde bu vesile ile konut projelerindeki güvenlik açıklarıda gündeme taşımış oldu.

Fransız balkon modellerinde döşemeye kadar inen ve kapı gibi açılan, önü korkuluklu pencere olarak tanımlanan Fransız balkonlarda, binaların bitimine birkaç adımlık mesafe bulunuyor.

FRANSIZ BALKONLAR ODAYA DAHİL EDİLİYOR…

Yeni yapılan konut projelerinin birçoğunda Fransız balkon ile karşılaşıldığını belirten Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal KUTLU, konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:
Bu balkonlar güvenli değil. Belediyelerin bu şekildeki yapılara gerekli kontrolleri yapması uygun olmayan veyahut mevzuata uymayan yapılara ruhsat vermemesi gerekiyor. Fransız balkon, çok küçük bir çıkıntı şeklinde yapılıyor. Bizler, geniş balkon alışkanlığına sahip bir millet olduğumuzdan Fransız balkon modeli bizlere uymuyor. Aslında burada yapılmak istenen şu; metrajı büyük göstermek için balkondan eksiltip, odaya ekleniyorlar, olması gereken korkuluklar yapılarak, insan güvenliğini ön planda tutmaktır. ‘Fransız balkon’ diye tabir edilen yeni pencere ve balkon modellerinin demir-alümünyum çubukları dikey değil yatay şekilde ve aralığı geniş  yapılıyor. Merdiven şekline dönen bu geniş aralıktan çocuklarımızın düşmesi sonucu ölümcül kazalar meydana geliyor. Hiçbir şey insan hayatından daha değerli  olamaz. ” Dedi..

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi