enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2921
EURO
34,6825
ALTIN
2.413,99
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Kendi hesabını veremeyenler, kentin hesabını veremez

Kendi hesabını veremeyenler, kentin hesabını veremez
REKLAM ALANI
23.02.2024
0
A+
A-

Halil İbrahim Yılmaz: Kendi hesabını veremeyenler, kentin hesabını veremez

SEÇİMLER ÖNCESİ ‘MAL BEYANI’ TARTIŞMALARI….

ANKARA KENT KONSEYİ BAŞKANI HALİL İBRAHİM YILMAZ:

-“KENDİ HESABINI VERMEYENLER, KENTİN HESABINI VEREMEZ”

-“YEREL YÖNETİCİ VE ADAYLARDAN MAL VARLIKLARI VE DEĞİŞİMİNİ AÇIKLAMALARINI BEKLEMEK YURTTAŞLIK HAKKIMIZ”

-“KAMU BÜTÇESİNİ YÖNETMEK İSTEYEN ‘BENİM ÖZELİM’ DİYEMEZ

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz kamu kaynaklarıyla kendi kazancını, kamu yararıyla kendi çıkarını ayırt edemeyenlerin kent yönetiminin ahlakını inşa edemeyeceğini belirtti. Ahlaklı bir kent yönetimi için de kentin hesabını verebilmenin şartının kendi hesabını verebilmek olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bunu tüm dünyada belirlenmiş yolu yordamı kamu yöneticilerinin kişisel servetlerini ve değişimini şeffaf bir şekilde kamuoyuna beyan etmeleridir. Dünya aldığı bir çikolatanın parasını devletin kredi kartından ödedi diye istifa etmek zorunda kalan İsveçli siyasetçiyi konuşurken, devlet geleneğiyle övündüğümüz ülkemizde tüm yerel yönetici adaylarının kişisel varlıklarını açıklamalarını beklemek en doğal hakkımızdır” dedi.

“Yerel yöneticilerimizden mal varlıklarını açıklamalarını beklemek yurttaşlık hakkımızdır”

Katılımcılık konusunda Ankara Kent Konseyinin 2020 yılında ‘katılımcılık etki’ ödülü, 2021 yılında ‘yurttaş katılımında en iyi uygulama’ ödülü aldığı, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ‘dünya belediye başkanı ve şeffaflık’ ödülünü aldığı hatırlatan Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Başkent Ankara’mızda tüm yerel yönetici adaylarından ve belediye başkanlarından varlıklarını ve değişimini açıklamalarını beklemek en doğal yurttaşlık hakkımızdır. Unutmayalım ki, Ankara’daki diğer 24 ilçe belediyesi bir kenara, 2023 yılı bütçesi 93 Milyar Lira olan Ankara Büyükşehir Belediyesi bile her bir vatandaşın yaklaşık bir asgari ücret tutarında vergisini harcamaya taliptir. İnsanların bir asgari ücret kazanmak için çok zor koşullarda çalıştığı ülkemizde, onların maaşı kadar vergiyi harcamaya talip olanların, onların yaşam koşullarındaki zorlukları dikkate alarak kendi varlıklarını da aynı titizlikle paylaşmaları insani ve vicdani bir gerekliliktir”

“Kamu bütçesini yönetmek isteyenler ‘benim özelim’ diyemez”

Yerel yönetimlere talip olanların mal varlıklarını açıklamalarını çok değerli bulduğunu, tüm adayların da aynı şeffaflığı göstermeleri gerektiğini kaydeden Yılmaz, “6 milyonluk kente kamu adına bütçe kullananlar 6 milyonun her birine bu dünya dada öbür dünyada hesap vereceklerini bilmeliler. Kamu bütçesini yönetmek isteyenler ‘benim özelim’ diyemez. Mal varlıkları ve yaşam şartlarındaki en ufak hareketin kamu tarafından sorgulanacağını bilerek bu yola girmek zorundalar. Kendi hesabını vermeyenler, kentin hesabını veremez” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi