enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Kedi katiline tutuklama yok, yurtdışı yasağı

Kedi katiline tutuklama yok, yurtdışı yasağı
REKLAM ALANI
14.03.2024
0
A+
A-

İstanbul’da bir site içerisinde site sakinlerince beslenen Eros isimli kediyi canice işkence yaparak katleden İbrahim Keloğlan’ın duruşması bugün Küçükçekmece Adliyesi’nde gerçekleştirildi. Mahkemeden sanık İbrahim Keloğlan 3 yıl hapis cezası, iyi hal indirimi ile 2 yıl 6 aya düştü ve yurt dışı yasağı cezası verildi. Alınan kararı eleştiren Bir El Bin Nefes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yağmur Islattı Aydın ise, “Böyle kararlar verildikçe maalesef, ne yazık ki biz bugün Eros’a üzüldüğümüz gibi yarın başka hayvanlara da üzüleceğiz. Alınan kararın caydırıcı ve emsal olmasını isterdik ki başka canlara da zarar verilmesin” dedi.

featured

Kedi katiline tutuklama yok, yurtdışı yasağı

İstanbul Başakşehir’de site sakinlerince site içerisinde beslenen, bakılan ve Eros ismi verilen kediyi asansörde 6 dakika boyunca işkence yaparak öldüren sanık İbrahim Keloğlan için bugün karar çıktı. Saat 10.30’da başlayan duruşmaya binlerce hayvansever kapıda bekleyerek ve sloganlar atarak eşlik ettiler. Mahkemeden alınan bilgileri sosyal medyadan yayınlayan avukatlar, savcının mütalaasında “Sanık, kediyi kaçmasına rağmen ısrarla takip etmiş, merhametsiz ve acımasız bir şekilde canavarca hisle öldürmüştür. Tüm deliller doğrultusunda sanık hakkında üst sınırdan ceza verilmesini ve tutuklanmasını talep ediyorum” ifadelerine yer verildiği duyurdular.

Karar için ara verilen duruşmada sanık İbrahim Keloğlan için 3 yıl hapis cezası, iyi hal indirimi ile 2 yıl 6 aya düştü ve yurt dışı yasağı cezası kararı çıktı. Alınan kararın caydırıcı ve emsal olması gerektiğini söyleyen Bir El Bin Nefes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yağmur Islattı Aydın gazetemize yaptığı açıklamada; “Bugün Eros’a üzüldük maalesef alınan karar neticesinde yarın başka bir cana daha üzülebiliriz. Alınan kararın emsal ve caydırıcı olmasını istemiştik ama maalesef yine olmadı. Umarım başka canlara yine zarar vermezler” dedi.

Kedi katiline tutuklama yok, yurtdışı yasağı

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi