enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4374
EURO
34,8362
ALTIN
2.447,29
BIST
9.885,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Çok Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C

KAYMAKAM ABDİL KOÇ, ANIZ YANGINLARI İLE İLGİLİ KÂHTA HALKINA ÇAĞRIDA BULUNDU

KAYMAKAM  ABDİL KOÇ, ANIZ YANGINLARI İLE İLGİLİ KÂHTA HALKINA ÇAĞRIDA BULUNDU
REKLAM ALANI
29.07.2021
0
A+
A-
Bugün sabah erken saatlerde ilçemizde başlayan anız yangını şiddetli rüzgârın da etkisiyle maalesef geniş bir alanda etkili oldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.
Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Kaymakamı Abdil Koç, itfaiye ve AFAD yetkililerinden son durum hakkında bilgi aldı. Yangın söndürülmesi için büyük özveri ile çalışan il ve ilçe itfaiye ekiplerine, AFAD personellerine teşekkür etti.
Kaymakam Abdil Koç daha sonra anız yangınları ile ilgili tüm Kâhta halkına çağrıda bulundu:
” Kıymetli vatandaşlarımız,
Maalesef bugün yaşanan yangın geniş alanda etki ederek birçok canlı ve bitkinin yok olmasına neden oldu. Anız yangınları topraktaki faydalı mikroorganizmaları öldürmesine, toprak erozyonu oluşturmasına, üründe verim kaybı yapmasına, ağaç ve canlılara zarar vermesine sebebiyet vermektedir. Bu da yetmiyormuş gibi havanın kirlenmesine ve doğal dengenin bozulmasına neden olmaktadır.
Değerli Kâhtalı hemşerilerim,
Bu nedenledir ki, anız yangınlarına lütfen dikkat edelim. Bu yola tevessül ederek doğal çevremize ve canlılara zarar vermeyelim. Bugün belki bir insan canına bir şey olmadı ama maalesef bizimle aynı dünyayı paylaşan envaî çeşit hayvan yok olup gitti. Toprak, bizim temel geçim kaynağımızdır. Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük hazine verimli topraklarımızdır. Anız yangınları ile geleceğimizi çoraklaştırmayalım; çiftçiye, alınteriye ve emeğe saygıda kusur etmeyelim. ”
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi