enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5188
EURO
34,8976
ALTIN
2.433,22
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Kaş’ta ‘Okulumdaki Psikolog’ semineri düzenlendi

Kaş’ta ‘Okulumdaki Psikolog’ semineri düzenlendi
REKLAM ALANI
20.03.2024
0
A+
A-

Kaş’ta ‘Okulumdaki Psikolog’ semineri düzenlendi

İlçede Kaymakamlık, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen seminerin, 49 farklı okulda gerçekleştirileceği bildirildi.

Kaş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevli psikolog Emrah Çırak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, seminerin, okulların ihtiyacı doğrultusunda öğrencileri ve velileri, psikolojik ve gelişimsel açıdan desteklemeyi ve bilgilendirmeyi hedeflediğini söyledi.

Seminerin, ilçe merkeziyle bazı mahallelerdeki okullarda gerçekleştiğini belirten Çırak, “İlkokul öğrencilerine ‘Çocuğum Büyürken’, ortaokullara ‘Korkularımdan Korkuyorum’, liselere ise ‘’Ergenlik Yolculuğunda Anksiyete’, ‘Bağımlı Aşk’, Genç Yaş Evlilikleri’ ve ‘Ergen Ailesi Olmak’ konularında eğitim verilecek.” dedi.

Bir 11 kişi, ders çalışan insanlar ve yazı görseli olabilir

Çırak, eğitim programıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“İlkokullara yönelik ‘Çocuğum Büyürken’ semineri, ailelere, çocuklardaki kişilik oluşumu ve psikolojik gelişimsel süreçlerin nasıl şekillendiğini anlatırken, ebeveynlerin nelere dikkat etmesi, nasıl davranması gerektiği gibi konularda yetişkinlere yol gösterici misyonu üstlenmiştir.

Ortaokulda ‘Korkularımdan Korkuyorum’ semineri, öğrencilerin zaman zaman yaşadığı Performans Anksiyetesi üzerine yoğunlaşırken, ‘Ergenlik ve Aileler’ semineri, ebeveynleri çocuklarının yetişkinliğe adaptasyon aşamasındaki süreç hakkında bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Liseler için ‘’Ergenlik Yolculuğunda Anksiyete’ semineri, öğrencilerin sınava yönelik kaygı bozukluğunu ele almaktadır. ‘Bağımlı Aşk’ semineri, madde bağımlılığını romantik aşkın içindeki duyguları, motivasyon ve fizyolojik süreçlerini kullanarak eğlenceli şekilde anlatmaktadır.

Bir 6 kişi, ders çalışan insanlar ve yazı görseli olabilir

Lise öğrencileri ve velileri için ‘Genç Yaş Evlilikleri’ semineri, kimlik oluşumunun ve psikolojik olgunluğun romantik ilişkiler özelinde önemini vurgulamaktadır.‘Ergen Ailesi Olmak’ semineri, ergenlik sürecinde aile içerisindeki dinamiklere değinen ergenlik sürecinin, hem ebeveynler hem de ergenler için daha az sancılı geçmesini amaçlamaktadır.”

Seminerin, nisan ayında tamamlanacağı belirtildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi