enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5996
EURO
34,7963
ALTIN
2.506,02
BIST
9.479,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
24°C
Adıyaman
24°C
Açık
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

Karda Mahsur Kalan Aileyi Paletli Aracı İle Kurtardı

Karda Mahsur Kalan Aileyi Paletli Aracı İle Kurtardı
REKLAM ALANI
18.01.2019
0
A+
A-

Adıyaman’ın Kahta ilçesinin Karadut Köyünde mahsur kalan 5 kişilik aile, aynı köyde otel işleten Osman Aydın adındaki vatandaş tarafından kendisine ait özel paletli aracı ile kurtarıldı.

Necmettin İlbak eşi ve çocukları ile beraber işleri dolayısıyla ailece sabah kendi aracı ile Kahta ilçe merkezine gitti. İlbak ailesi akşama doğru  köye döndüklerinde yağan kar ve yoldaki buzlanma nedeniyle yolda ilerleyemedi. Köye 3 kilometre kala yolda mahsur kaldı. İlbak aynı köyde kalan  ve paletli jeepi olan Osman Aydın’dan yardım istedi.Karadut Köyünden paletli aracı olan Osman Aydın, köylülerle birlikte ailenin mahsur kaldığı yere giderek aileyi donmaktan kurtardı. Ailesi ile birlikte donma tehlikesi geçiren Necmettin İlbak,“ Şehre gittiğimizde yollar açıktı. Dönüşte köye 3 kilometre kala yoldaki kar ve buzlanmadan dolayı ilerleyemedik. Telefonlarda iyi çekmiyordu. Bir ara donma korkusu yaşadık. Köyümüzde karlı zamanlarda çevrede herkesin yardımına koşan Osman Aydın’ı aradım. Bir ara telefon çaldı ve yardım istedim. Özel paletli aracı ile yardımımıza koşarak bizi donmaktan kurtardı” dedi.
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi