enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3834
EURO
34,7590
ALTIN
2.407,94
BIST
10.114,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
26°C
Adıyaman
26°C
Hafif Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Kangallar, kış aylarında özlerine dönüyor

Kangallar, kış aylarında özlerine dönüyor
REKLAM ALANI
25.11.2023
0
A+
A-

BHA – SİVAS

Kangallar, kış aylarında özlerine dönüyor

Kangallar, kış aylarında özlerine dönüyor

Yıldız, özellikle yavru ve yaşlı Kangal köpekleri için kışın konforlu bir ortam sağlamanın yollarını açıklıyor. Soğuk havada, Kangalların altına serilen kuru ot ve koyun dışkısı karışımı, onların altını sıcak tutarak daha rahat bir yaşam sürmelerini sağlıyor. Bu karışım aynı zamanda bir tür doğal kalorifer görevi görüyor.

Sağlık açısından bir avantaj

Hüseyin Yıldız, Kangal köpeklerinin soğuk havada yaşamanın sağlık açısından bir avantaj olduğunu belirtiyor. Anadolu’nun aslanları, soğuk havada mobilize olarak psikolojik olarak olumlu bir dönüş yaşadıklarını ifade ediyor. Soğuk hava, Kangalların dokularını güçlendiriyor, tüylerini sıkılaştırarak beden sağlıklarını destekliyor.

Kangallar, kış aylarında özlerine dönüyor

Kangallar soğuktan etkilenmiyorlar

Yıldız, Kangalların soğuğu bir tatil gibi değerlendirdiğini söylüyor. Anadolu’nun sert kış şartlarına uyum sağlayan bu dostlar, Eskimo köpekleri gibi rahatlıkla bu iklimde yaşayabiliyor. Yıldız, Kangalların sıcakkanlılıklarından dolayı soğuğun etkilemediğini ve sahiplerine bu dönemde Kangallarını rahat bırakmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi