enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

Kahta’nın altyapısı ve istihdam

Kahta’nın altyapısı ve istihdam
REKLAM ALANI

Altyapı hakkında denilmekte ki beton ve asfalt çoğalmakta fakat Kahta halkı istihdam yoluyla refaha ulaşamamakta, açlık sınırının altında kalanların oranı artmakta.

Yollar yapılmakta, var olanlar yenilenmekte, asma köprü yapılarak ulaşım kolaylaştırılmakta. Vergi paralarıyla yapılan yollar başta gerektiği gibi yapılmadığından birkaç kez yenilenerek nihai maliyet olarak 2-3 katına mal olmakta. Keşke en başta uzun vadeli vizyonlarla düzgün yapılsa…

Geçenlerde Kahta’da STK’larla yapılan değerlendirme toplantısında, Kahta-Adıyaman-Gölbaşı arasındaki yollara sıcak asfalt yapılacağı, şu anda dökülen mucurların geçici olduğu ve bakım onarım amaçlı yapıldığını, kışı daha rahat atlatmak adına yapılan geçici bir çalışma olduğu söylendi.

Halbuki Kahta Adıyaman arasındaki yol yapılalı yıllar oldu. Yapım aşamasındaki o sıkıntılı günleri dün gibi hatırlıyoruz. Ama deniliyordu ki sıcak asfalt yapacağız. Üzerinden yıllar geçti hala yapılmadı.

Şu anda dökülen mucurlar geçicidir demekten anladığımız Kahta altyapısının denemelerle ilerlediğidir. Bence doğrusu vergi paralarının etkili kullanılmasıdır. Yap-boz planları sadece maliyeti ikiye katlamakta.

Esas şudur ki ne zaman altyapı aşamasından istihdamın geliştiği, işsizler ordusunun çalışarak çocuklarının karnını doyuracağı aşamaya geçilecektir?

Son on beş yılda çok büyük gelişmeler oldu. Fakat Kahta istihdamda çok az ilerledi.

Haydaran içme suyu ve arıtma tesisi, sulama projeleri, Kahta-Adıyaman – Gölbaşı hızlı tren hattı projesi, eğitim, sağlık, Ebu Sadık parkı mesire alanı, sahil yolu projesi, kadın gelişim merkezi projesi, şire pazarı, SYDV binası gibi projeler, sulama projeleri; Koçali, Gömükan ve Büyük Çay projeleri bütün bunlar
altyapı çerçevesinde olan eserlerdir.

Kahta halkı istihdam istemekte, parti farkı gözetmeksizin herkesin söylediği; işsizliğe çare bulunması ve istihdamın sağlanması.

Seçilmişlerden istirhamımız altyapı sonrası istihdamın bir an önce başlatılması ve bu konudaki planlarını Kahta’lılarla paylaşmalarıdır. Görüşüme göre çok çeşitli ihraç ürünlerinin Kahta’da üretilmesidir. Kahta ihraç edemez ise istihdam gelişmez.

Kemal KUTLU

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi