enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
ALTIN
2.302,01
BIST
9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

KAHTA’DAN ÖZGÜR GÜNDEM GAZETESİNE SERT TEPKİ

KAHTA’DAN ÖZGÜR GÜNDEM GAZETESİNE SERT TEPKİ
REKLAM ALANI
11.03.2016
0
A+
A-

Özgür Gündem Gazetesine Kahta’dan sert tepki
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürü yayınlayan Özgür Gündem Gazetesi’ne tepki göstermek amacıyla Kahta Çağrı-Der tarafından basın açıklaması düzenlendi.

  

 Cuma namazı sonra Yüzüncü Yıl Parkında biraraya gelen Kahtalılar söz konusu gazeteye tepkilerini sert bir şekilde dile getirdi. Peygamber Efendimizin savunuculuğunu yapmak bu zamanda bütün müslümanların üzerine bir görev olduğunu ifade eden Çağrı Der Başkanı Mehmet Aydın, “Dün Kab Bin Eşref’ler Hz Muhammed’e dil uzatmıştı. Bugün ise onun çocukları meydana çıkmış Hz Resulullah’a hakaret ettiğini görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Enes Aybakan, Özgür Gündem denen gazetenin, içinde bulunduğu toplumun değerlerini hiçe sayarak hakaretvari içerikli yayın yaparak müslümanları tahrik edici bu saldırıları kınadıklarını dile getirdi.

Aybakan açıklamasının devamında, “Her ağızlarını açtıklarında Demokrasi’den, Özgürlükten, Kadın Haklarından ve Kültür’den bahseden bu zihniyetin ne kadar da cahil olduğuna, Kur’an-ı Kerim’in “kitap yüklü merkepler” tanımlamasıyla bir kez daha şahit oluyoruz. Bugün gelinen noktada ise Özgür Gündem Gazetesi’nde, ucubelikten de öte İslam’ın kutsallarını hedef alan bir karikatür yayınlandı. Tabi bu gazetenin İslam’ın kutsallarına ilk hakareti değil. Daha önce de Hz. Adem ve Havva’yı çok uygunsuz bir şekilde karikatürize ederek hakaret etmişti.” İfadelerini kullandı.

İslamın kutsallarına yönelik gerçekleşen bu hakareti çok büyük bir provokasyon olarak nitelediklerini vurgulayan Aybakan,”İslam’ın kutsallarına saldıran malum zihniyetin, özellikle son aylarda sebep oldukları katliamları unutarak veya görmezden gelerek böyle zelil bir fiili gerçekleştirmesi kelimenin tam anlamıyla aymazlık ve şirretliktir. Gerçekleşen alçak saldırının müsebbiplerini, sorumlularını kamuoyu önünde derhal hesap vermeye davet ediyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Aybakan açıklamasının devamında, “İslam’a, kadına ve toplumsal değerlere düşmanlık yapan ve aydınlanmadan nasibini alamamış bu karanlık zihniyet adeta Yerli Charlie Hebdo olmuştur. Fakat unuttukları bir şey vardır ki, burası Fransa değildir. Burası Peygamber aşığı olan İslam Ümmeti’nin bir coğrafyasıdır. Müslüman halkın hassasiyetlerine karşı saygılı olmayı öğrenmelisiniz. Bu topraklar, İslam topraklarıdır ve Allah’ın izniyle de ilelebet öyle kalacaktır.” ifadelerini kullandı.

Sık sık tekbirler çeken ve “Peygambere uzanan eller kırılsın”, “Zalimler için yaşasın cehennem” gibi sloganlar atan topluluk daha sonra okunan duanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi