enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5580
EURO
34,9769
ALTIN
2.426,92
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Kahta’da Kobaniye Destek Yürüyüşü Yapıldı

Kahta’da Kobaniye Destek Yürüyüşü Yapıldı
REKLAM ALANI
08.10.2014
0
A+
A-

 

Kâhta Demokrasi Platformu üyelerinin organize ettiği, BDP ve HDP üyelerinin de desteklediği yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. BDP Kâhta İlçe Teşkilatı önünde toplanan grup, ellerinde IŞİD terör örgütüne yönelik tepki ifadelerinin yazılı olduğu pankart ve dövizler bulunan kalabalık slogan atarak 100 Yıl Parkı’na kadar yürüdü

Ellerinde taşıdıkları dövizlerle ve Sloganlar eşliğinde miting alanına gelen kalabalık grup, burada IŞİD saldırılarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu ve ardından basın açıklaması okundu.

Okunan Basın Açıklamasında;

“ Vahşet ve barbarlığın sembolü IŞİD insanlığı tehdit ediyor! Ortadoğu halklarıyla birlikte Türkiye halkları da risk altında!

Egemen güçler tarih boyunca kendi çıkarları ve hırsları uğrana mazlum halkları katletmişler ve katletmeye devam ediyorlar. Bugün Rojava’nın Kobane kantonunda yeni bir katliamla karşı karşıyayız. İşit çetelerinin ağır bombardımanları altında YPG ve YPJ güçleri 23. Gündür büyük bir direniş sergilenmektedir.

Bugün sadece Kürt halkı değil, tüm insanlık Rojova’da, Kobane’de varlık-yokluk mücadelesiyle karşı karşıya.IŞİD adı verilen çete, kontrol ettiği alanlarda Hıristiyanları, Şiileri, Ezidileri, farklı inanç gruplarını, özetle kendi ilkel anlayışı dışında kalan herkesi acımasızca katletmekte, kadınlara tecavüz etmekte, onları köleleştirmektedir. Dar kafalı ve zalim bir köktendinciliği dayatan IŞİD her türden insanlık suçunu işlemektedir.

Başta ABD olmak üzere, Ortadoğu’da siyasi hegemonya peşinde olan bölgesel ve uluslararası tüm güçlerin yarattığı, vahşet ve barbarlığı sembolü IŞİD’e karşı çıkmak, bugün her şeyden önce insani, ahlaki ve vicdani bir görevdir. IŞİD’e karşı halkların verdiği mücadele, insani değerleri, barışı, bölgede yaşayan tüm halkların özgürlüklerini savunma mücadelesidir.

AKP hükümeti, iktidarını sürdürmek için işte böyle bir çeteyle tehlikeli bir işbirliği içinde her türlü siyasi, ekonomik ve lojistik desteği sunmaktadır. Diğer taraftan, Ortadoğu topraklarının işgalcisi, Ortadoğu halklarının katliamcısı sıfatıyla askerlerini bu topraklardan çekmek zorunda kalan ABD, IŞİD sayesinde şimdi aynı topraklara bu kez de “kurtarıcı” kimliğiyle dönmüş durumdadır.

Ama bizler bunu IŞİD’i bitirmek için yapmadığının bilincindeyiz, ABD ve AKP’nin ikiyüzlü politikalarının farkındayız. IŞİD ya da sayıları bini geçen cihatçı örgütler, havadan atılan birkaç bombayla elbette yok olmayacaklardır. Bataklığı kurutmanın tek yolu, bölge ülkelerinde yaşayan halkların meşru, demokratik iktidarlarının oluşması ve güçlenmesinden geçmektedir.

 

Yanı başımızda yaşanan bu emperyalist, işgalci, çıkarcı, gerici/faşist saldırılara, bu insanlık dramına sessiz kalmamız düşünülemez. ABD ve AKP’nin beslemesi cihatçı çetelere, mezhepçi faşizme karşı direniş bugün bu mücadeleyi ortak bir direniş hattı içinde örgütlememiz gerektiği açıktır.

 

Yaşam ve özgürlük için, direnişi ve dayanışmayı bir arada büyütmeliyiz. İktidarın savaş politikalarını durdurmak için sokaklara çıkmalıyız. Kobane halkının direnişi ile dayanışmayı büyütürken aynı anda AKP iktidarının halkımızı köleleştiren tüm dayatmalarını reddedeceğiz. AKP iktidarının IŞİD’e verdiği her türlü askeri, ekonomik, lojistik, siyasi desteğin hesabını mutlaka soracağız. İnsanlara tek bir inancı, tek bir dili, tek bir yaşam biçimini dayatan tüm güçlere ve anlayışlara karşı mücadele edeceğiz.

 

Her şeyden önce biz insanız. Biz acıya pasaport sormayız. Biz acıları mezhebe göre, ırka göre ayırmayız. Biz o acıları kucaklayarak birleşmeyi, bütünleşmeyi hedeflemeliyiz. Ortadoğu’nun tüm dilleriyle anaların yaktığı ağıtlar bizim ağıtlarımızdır.

 

Bu insanlık suçlarını görmeyen gözlerin görmesi, duymayan kulakların duyması için daha güçlü haykırmalıyız: Bizim istediğimiz halkların barış içinde, kardeşçe yaşadığı bir Ortadoğu’dur. İnsanları ırk mezhep ayrımına göre birbirine düşürenlere karşı bizim hedefimiz barıştır, demokrasidir, özgürlüktür. Bizim için Filistin Şengal’dir. Şengal Gazze’dir. Gazze Kobane’dir.

 

Emperyalizmin ve bölge devletlerinin politikalarının sonucu palazlanan katliamcı barbarlara karşı bu bir insanlık mücadelesidir. Tüm halkımızı, Kobane’deki bu insanlık mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz “ şeklinde ifade edildi.

 

Saygı duruşu ve okunan Basın Bildirisinin ardından, eylemci gurup, Abdullah Öcalan ve Kobane direnişi lehine atılan sloganların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Kahta Demokrasi Üyesi gurup, yarından itibaren 100.Yıl parkında Kobane’ye destek çadırının kurulacağını açıkladı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi