enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
ALTIN
2.511,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

Kahta’da “Güvenli Okul Ve Güvenli Eğitim” Toplantısı

Kahta’da “Güvenli Okul Ve Güvenli Eğitim” Toplantısı
REKLAM ALANI
13.09.2018
0
A+
A-

Kahta ilçesi Kaymakamının yönetiminde okul müdürleri, muhtarlar, öğrenci taşıma araçlarının sürücüleri ve okul aile birliği başkanlarının katılımıyla “Güvenli okul ve güvenli eğitim” konulu toplantı düzenlendi.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya başkanlığında Kültür merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Kenan Sertyalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Jandarma Komutan vekili Özkan Gökçek, okul müdürleri, taşımacılar, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, toplantıda şu konuşmayı yaptı:

“Güvenlik kuvvetleri ile okul yetkilileriyle yaptığımız iş birliği sayesinde eğitim ve öğretimi etkileyebilecek risklerin ortadan kaldırılması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Okul müdürlerinin, okul aile birlikleri başkanlarının, okulların çevresinde bulunan internet kafelerde nelerin bulunduğunu, filtre programlarının bulunup bulunmadığını, okul saatleri içerisinde öğrenci alıp almadıklarını, çevre bakkallarda nelerin satıldığını, özellikle tek sigara diye tabir edilen sigaranın satılıp satılmadığını sıkı bir şekilde takip etmeleri gerekiyor. Yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim görebilmeleri için gereken her türlü tedbiri alacağız. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Hepimizin görevi onlara en güvenli bir ortamı sunmak olmalıdır. Çocuklarımızın huzurlu ve kaliteli bir eğitim alabilmesi için gereken her türlü önlemi almaya hazırız”

Öğrencilerin, geleceğin teminatı olduğunu belirten Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, toplantıda yaptığı konuşmada öğrencilerin, eğitim ve öğretimlerini sorunsuz ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmeleri konusunda ‘Güvenli Okul ve Güvenli Eğitim’ konulu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Okul aile birliği başkanları ve muhtarlar ile koordineli olarak çalışılması gerektiğini kaydeden ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, “Güvenlik konusunda herkesin yapması gereken hususlar var. Okullarımızın çevresinde uygunsuz olduğu tespit edilen kişilerin okul aile birlikleri tarafından okul idaresi ve kolluk görevlilerine bildiriniz. Okul saatleri içerisinde internet kafelere öğrencilerin gitmesi yasak. Okul idarecilerimizin okul yakınında bulunan internet ve benzeri kafeleri denetlemesi gerekiyor. Çevre, yemek, güvenlik, elektrik, kantin ve pansiyon komisyonlarını kurarak düzenli bir şekilde denetimlerini yapacağız. Toplum Sağlığı Merkezince okul çevrelerinde bulunan işyerlerinde gıda denetimlerinin düzenli bir şekilde yapılması gerekiyor. Öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarına sivil şahısların binmesi yasaktır. Servis araçları içerisinde ayakta yolcu veya malzeme bulundurulması hususuna dikkat edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. İlçe Emniyet Müdürü Kenan Sertyalçın, “Okullarımızın güvenliği için her okula birer polis memuru görevlendirdik. Çocuklarımızın güvenliği için her türlü önlemi alacağız.” dedi. Jandarma Komutanı Özkan Gökçek, geçen yıl burada aldıkları kararlar doğrultusunda köy okullarımızda gerekli denetimleri yaptıklarını bu sene daha da sıkı denetimler yapacaklarını ekledi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi