enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Kahta’da Çanakkale Zaferi ve Şehitler Anıldı

Kahta’da Çanakkale Zaferi ve Şehitler Anıldı
REKLAM ALANI
18.03.2021
0
A+
A-

Kahta ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı gerçekleştirildi.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle düzenlenen program, Şehitliklerin ziyaret edilmesi ve Atatürk Anıtına Çelenk sunulmasıyla başladı.

Kahta Kültür Merkezinde programa devam edildi. Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan programda öğrenciler Çanakkale ve şehitler ile ilgili orotoryo gösterisi, sinevizyon ve şiirlerin seslendirdi.

Engel tanımayan Türkçe Öğretmeni Bekir Atalay, Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri okurken izleyicileri performansı ile etkiledi.

Programın açılış ve selamlama konuşmasında Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhammed Akçal “Çanakkale müdafaası yapılmış ve kazanılmıştır. Atalarımız üzerlerine düşeni fazlasıyla yerine getirmişlerdir. Onlar vazifelerini yerine getirmiş olsa da bizim için bu vazife yeni başlamıştır. Çanakkale ruhuyla kuşanarak bu vatanın çocukları olduğumuzu hatırlayıp onların bizlere mirası olan bu vatanı daha çok sevip canımızdan aziz bilelim.“ ifadelerini kullandı.

Çanakkale Zaferinin büyük imkansızlıklara rağmen, milletimizin bağımsızlığını, onurunu ve vatanını korumak uğruna yapabilecekleri fedakarlıkları gözler önüne seren şanlı bir destan olduğunu kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, “

Çanakkale, milletimizin varoluş mücadelesidir.  Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nda askerlerimizin, dünyayı hayrete düşüren kahramanlık destanıdır. Bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerimizin destanıdır.

Mİnanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymadaki Mehmetçiğin üstün başarısını gösteren bir mücadeledir Çanakkale.

Çanakkale Savaşlarını benzersiz kılan, işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçiktir.

Çanakkale’yi Çanakkale yapan biricik evlatlarını bağrına basıp, başına kurbanlık koyun gibi kınalar yakıp cepheye gönderdiği oğluna ‘Ya şehit ol, ya gazi’ demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan analardır.

Çanakkale’yi Çanakkale yapan bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevziisine kadar götürerek, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir.Çanakkale insani değerlerin destanıdır.

Irkları, renkleri ve dilleri değişik, çeşitli milletlerden oluşanorduların milletimizi yok etmek amacıyla karadan, denizden ve havadan üzerimize saldırdığı büyük bir savaştır Çanakkale.

Fakat Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenler değil, sömürgeci güçleri karşılayan asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki teknolojik üstünlük ve insan gücü üstünlüğüne sahip olan sömürgeci güçler, inancın, imanın, azmin, dayanışmanın, birve beraber olmanın karşısında yenik düşmüştür.

Arkadaşlar, O öyle bir ruhtur ki ben esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhudur.

Evet arkadaşlar İşte bu ruh, bu coğrafya parçasını vatan yaptı. Toprak, kanla yoğrulmuşsa ve bedeli canla ödenmişse artık adı vatandır. Ve vatan özgürlüktür. Şu an al bayrağımızın altında ben özgürce konuşabiliyorsam, siz özgürce dinleyebiliyor veözgürce yaşayabiliyosanız, her birimiz inancımızı dilediğimizgibi yaşayabiliyorsak unutmayalım ki atalarımız bu coğrafya parçasını vatan yaptığı içindir.

Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hepinize şükranlarımı sunuyorum. “ şeklinde konuştu.

Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale Savaşını anlatan oratoryo ve şiir seslendirmeleriyledevam eden etkinlikte zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

Program, Kaymakam Abdil Koç’un etkinlikte görev alan öğrencileri tebrik etmesi ve Gazi, Şehit Yakınları ile hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi