enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5032
EURO
34,9509
ALTIN
2.430,07
BIST
9.799,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

KAHTA’DA 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

19.03.2017
0
A+
A-

Kahta’da 18 Mart Çanakkale Şehitlerini  Anma  ve  102. Yıl dönümü etkinliklerle kutlandı.

Kahta’da 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve 102. Yıl dönümü etkinliğine Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Garnizon Komutanı Ali Murat Ayşen, Emniyet Müdür Vekili Durmuş Ali Özkan, Jandarma Bölük Komutanı Serdar Kayacan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, STK temsilcileri, kurum amirleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programın selamlama konuşmasını, Gazi Ortaokulu Müdürü İbrahim Sandal yaptı.

Müdür İbrahim Sandal selamlama konuşmasında şunları söyledi;

102 yıl önce kazanılan Zafer’in önemine ve binlerce vatan evladının Çanakkale’de vatan topraklarını korumak icin şehitlik mertebesine ulaştığını söyledi.

Çanakkale zaferinin iyi bir şekilde anlatılması gerektiğinin altını çizen Müdür Sandal  ” 102 yıl önce Çanakkale Boğazını ele geçirmek için gelen düşman kahraman şehitlerimizin imam dolu göğüslerinin gücünü bilemediler. Bu ölüm kalım mücadelesini çocuklarımıza en iyi bir şekilde anlatmak bizlerin görevidir. Çanakkale’yi 3 kelimeyle anlatmak istiyorum. Geldiler, gördüler ve döndüler…

Onlar 1071 yılından beri İslam Topraklarını savunan  bizleri buradan atmak için geldiler. 1915 yılında tekrar geldiler. Ve son olarak 15 Temmuz’da geldiler.  Çanakkale’yi, Çanakkale yapan, gelenleri karşılayan, bu topraklar içşn canlarını veren asil şehitlerimizdir. Şunu unutmasınlar bu topraklar ya bizim yada hiç kimsenin ” İfadelerini kullandı.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya yaptığı konuşmasında, “Bizler sade bir millet ile savaşmadık. Bizler Çanakkale’de yedi düvel ile savaştık. Müttefikleri, Rusya’ya yol açmak için, ülkemizi işgal etmek isteyen yedi düvelle savaştık. Onlar bir şeyi unuttular. Onların silahları, tankları, topları, tüfekleri vardı. Onların o anki teknolojisi bizden daha iyiydi belki . Ama iman dolu göğüsler, canları pahasına, o gün o teknolojiyi orada yendiler.

Osmanlı İmparatorluğu yıkılıp Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra bir batılılaşma havası esti. Anca biz şunu bilelim. Batının muasır  medeniyet seviyesine ulaşmak için azim ve çaba içerisindeyken, Çanakkale’de o yedi düvele karşı koyan, imanla dolu göğsü, gözden kaçırdık. Muhasır medeniyetlere ulaşmak için ilimde, fende, teknolojide en iyi noktalara ulaşacağız. Ama bunları yaparken biz kendi öz değerlerimizede sahip çıkacağız.

15 Temmuz gecesi 50 milyon vatandaşımızı sokağa döken ruh, o kurtuluş savaşındaki ruhtur. Kurtuluş savaşındaki insanların hissettikleri ile aynı hislerdir. O zaman Çanakkale’de düşmanı geçirmedik yerin dibine koyduk. 15 Temmuzda da 249 kahraman şehidimiz canlarını vererek, düşmana ve maşalarına geçit vermedi. Vatan toprakları için canlarını veren Şehitlerimize minnet duyuyorum Allah’tan rahmet diliyorum.”  dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda Gazi Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu türkü, şiir ve tiyatro gösterileri sergilendi.

Program, okullar arası ’18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma’ günü kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi…

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi