enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3203
EURO
35,1119
ALTIN
2.298,90
BIST
9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

KAHTA VE TURİZM

KAHTA VE TURİZM
REKLAM ALANI
18.08.2022
0
A+
A-

Bir şehri geliştirecek, kalkındıracak ve müreffeh bir düzeye getirecek olan maddi ve manevi ilerleyişin sağlanabilmesi için kendi içinde saklı olan potansiyeli açığa vurması gerekir. Bu anlamda medeniyetlere beşiklik etmiş verimli ve zengin bir coğrafyada yaşadığımızı ama aynı zamanda bu zenginlikten yararlanamadığımızı da üzülerek ifade etmek isterim.

Uzun yıllardır başta Kahta ve Adıyaman basını olmak üzere turizmle uğraşan herkesin bağıra bağıra dile getirdiği tanıtım konusunda ne yazık ki son zamanlara kadar bir adım bile ileriye gidemiyorduk. Nedeni ise sürekli bütçe sağlanamayışı, yönetim iradesizliği ve vizyonsuzluğu, turistik mekanlara gereken önemin verilmeyişi, hibe ve proje desteği sağlanamaması ve müze ve ören yerlerindeki sosyal ve kültürel tesis yetersizliği, turizmin çeşitlendirilememesi bunlardan sadece birkaçı. İlçemizi ve ilimizi temsil eden milletvekillerimiz, kaymakamlık, valilik ve belediye ile bu sorunların birçoğunun kısa sürede çözülmesi içten bile değil ama ne yazık ki yıllardır bu uyum ve birliktelik bir türlü sağlanamamıştı. Son bir yıldır Kahta Kaymakamlığı tarihi mekanlarımızda yaptığı kültürel sanatsal sportif tanıtımlarla ilçemizin turizm konusundaki makus talihini değiştirdi diyebilirim. Yerel, ulusal ve küresel basında Kahta ve Adıyaman turizminin tanıtılmasında kuşkusuz büyük pay sahibi Kahta Kaymakamımız ve çalışkan ekibinin olduğunu söylemek isterim.

Bölgemizin turizmini geliştirmek için çok şeyler yapmaya gerek yok,  turizm sektörü için tecrübelerini aktaracak birçok değerimiz var, ülkemize ve sektöre daha faydalı olmak için ortak hedefler doğrultusunda gerçekçi, uygulanabilir, yeni projelerle sektörün gelişimine Adıyaman’ımızın , Kahta’mızın genelde ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak için topyekün bir ortak akılla ihtiyaç duyulan hedeflere ulaşmanın mümkün olduğu biliyorum.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
timbir - birlik haber ajansi