enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5233
EURO
34,7513
ALTIN
2.491,44
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Kahta ve Futbol

Kahta ve Futbol
REKLAM ALANI
15.12.2021
0
A+
A-

Bir vilayet potansiyeline sahip Kâhta’mızın, Kâhtalıların kolektif çalışmalarıyla sporda, sanatta, kültürde, ekonomide, temiz siyasette ne zaman başarılarıyla kendinden söz ettireceğini merak ediyorum.

Nasıl ki Miçê Tûmê yani Kahtalı Mıçe birey olarak sanat çalışmasıyla Kâhta’yı tanıtmışsa, Kahta02 sporda bazı fedakar bireylerle bugüne kadar gelmiştir. Fakat bundan sonrası ancak tüm Kâhtalılar kolektif olarak maddi ve manevi destekleriyle Kahta02 sporun yanında yer alırlarsa kalıcı başarılar elde edilecektir.

Kâhta kuruluşundan beri sporla anılan, sporcu yetiştiren bir şehir olmuştur. Fakat sportif faaliyetlerde bölgesel etkinliklerden öteye gidememişti.

Kahta02 spor tüm oyuncularıyla yönetimiyle özellikle Başkanıyla ekip ruhuyla çalışarak İzmir’de Göztepeli sporcularla boy ölçüşerek tarihinin zirvesini yaptı.

Benim endişem oluşan bu sinerjinin kısır, kirli siyasi hesaplara heba edilmesi. Mevcut Kahta02 sporun eleştirilmesi tabii ki doğaldır. Fakat öncelikle ben bu mevcut dinamiğe nasıl katkıda bulunabilirim kaygısının her Kâhtalıda olması gerekir. Özellikle mevcut Kahta belediye yönetimi, seçilmiş siyasiler, işadamları herkesin şartsız Kahta02 sporu desteklemesi gerekir düşüncesindeyim.

Bu çerçevede mevcut başkan Musa Yıldırımın sitemlerine herkesin kulak vermesi gerekir. Musa Yıldırım, bir iş insan olarak, gerek maddi, gerekse manevi olarak üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmıştır. Bu görevi sürekli böyle devam ettirmesi mümkün değildir.

Kahta02sporun Kâhta’yı temsilde başarılı olması için siyasetçilerimizin takımı desteklemeleri gerekiyor, peki desteklediler mi?

Bürokratlarımız ve takıma destek vermeye muktedir insanlar üzerine düşeni yapmadı. Bunu yapmadığı gibi takımın başarısı için kılını bile kıpırdatmamıştır. Bırakınız desteği bir seyirci olarak maçlara bile gelmiyorlar. Bu durum normal değil, olması gereken bu değil, daha doğrusu bu şekilde devam etmez, edemez. Bırakın bizleri Kahta halkı bunu asla kabul etmez.

Nitekim bu hafta sonu oynanan Bergama Belediye spor maçından sonra acilen toplanan Kahta02 spor yönetim kurulu durum değerlendirmesi sonucunda basına bir açıklama yaptı “Takımımızın aldığı kötü sonuçlar ve özellikle bugün Bergama maçı sonrası yaşanan kötü skoru değerlendirmek üzere Kâhta02 Spor Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak acilen toplantı yapmış ve basına, kamuoyuna açıklama gereği duymuştur. Kulübümüz, dört yıldır Musa Yıldırım başkanlığında Adıyaman futbolunda tarihi başarılar elde etmiş, kulübümüzün ve şehrimizin ismini tüm Türkiye kamuoyuna altın harflerle yazmıştır. Kâhta02 Spor, Başkan Yıldırım’ın özverili çalışmaları sonucunda Gerger, Sincik ve Çelikhan dağlarında amatör liglerde top koşturan bir takımken İzmir’de, Süper Lig ekiplerine rakip olacak seviyeye yükselmiştir. Bugün gelinen noktada alınan kötü sonuçlar mazideki bu başarımızı gölgeleyemez. Büyük Kâhta02 Spor taraftarlarının alınan kötü sonuçlar karşısında verdikleri haklı reaksiyonları Kâhta02 Spor Yönetim Kurulu olarak yerinde buluyor; takımımızın bu kötü gidişattan kurtulması ve Kâhta02 Spor’un geleceği için teknik heyetinden, futbolcularına kadar alınan ve alınacak tüm radikal kararları, kulübümüz aleyhinde yapılan propagandaları cevaplandırmak üzere bizzat Başkan Musa Yıldırım’ın bir-iki gün içerisinde canlı yayında yapacağı basın açıklamalarına havale ediyoruz. Saygıyla…”

Yönetim kurulu toplantısının reaksiyonu olarak da Tejxele taraftar grubunun açıklaması ise şöyle:
“Takımımızın aldığı kötü sonuçlar elbette hepimizi üzüyor, tüm taraftarı, tüm camiamızı derinden üzdüğü aşikârdır, takım içindeki maddi manevi tüm ihtiyaçlar karşılanmasına rağmen istenilen sonuçlar bir türlü gelmemektedir. Sn. Musa Yıldırım’ın, devre arasında ruhsuz hak etmeyen forması terlemeyen kim varsa göndereceğinden şüphemiz yoktur, teknik heyet dahil. FAKAT !!!

Bu göz bebeğimiz Kahta 02 Sporun suçu ne? Sn Ak parti ilçe başkanı, Sn. Yusuf Turanlı diğer ilçe başkanları, stk başkanları, kıymetli oda başkanları, kurum idare amirleri, kanaat önderleri bu canımız ciğerimiz Kâhta 02 spor size ne yaptı?? Hic mi canınız yanmıyor hic mi üzülmüyor?

Hadi deplasmana gelecek kadar yüreğiniz yok!! Nüfusuna kayıtlı olduğun şehrin maçına gelmemek nedir ya? Hadi kendiniz gelemiyorsunuz, siz ağasınız paşasınız ya şehrin önde gelen siyasilerisiniz ya şehrin marka değerisiniz ya hizmetkar adayısınız ya meşguldünüz işiniz vardı diyelim, sonuçta siz şeref makam sahibisiniz sizleri temsilen etrafınızda göndereceğiniz bir tane adamda mı yoktu???? Ona da mı gitme dediniz?? başkanısınız?? Nereyi temsil ediyorsunuz? Yazık, vallahi yazık.. Duygularımızla dalga geçmeyin.. Hani siz hizmet kapısıydınız.. Seçim zamanı aramızdan su sızmazdı, şimdi  aramız deniz okyanus oldu. Bugün yine bekledik yine gelmediniz vallahi biz utandık yer utandı el utandı siz utanmadınız.. Buradan herkese ama herkese, bu yazıda adı geçen tüm sorumluluk sahiplerini derhal açıklamaya DAVET ediyoruz… An itibariyle sabrımız kalmamıştır!!!! “ Tabii Tejxele’nin bu açıklaması çok sert bir açıklama olmuş. Bu da sorunun büyüklüğüne işaret etmekte!

Bütün bunlar devam ederken, ilk olarak teknik direktörle yollar ayrıldı. Başka kararlarında alındığını söyleyebilirim. Fakat malumunuz 16-19 tarihlerde İstanbul Yeni Kapıda ‘ Adıyaman Tanıtım Günleri’nin arifesinde olduğumuzdan şimdilik bu kadar…
Selam ve saygılarımla.
Kemal KUTLU

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi