enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5656
EURO
34,7346
ALTIN
2.489,61
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

KAHTA SİYASETİNDE İLİŞKİLER GÜNCELLENİYOR…

KAHTA SİYASETİNDE İLİŞKİLER GÜNCELLENİYOR…
REKLAM ALANI

 

Halil Geyik ve Mehmet Toprak adli vakaları dün Kahta belediye başkanı tarafından birbirine bağlı iki olay olarak basına duyurarak bunların bir inşaat ruhsatından kaynaklandığı iddiasını basınla paylaştı. Aynı zamanda kendi mensubu olduğu siyasi parti yöneticilerine eleştiri getirdi. Hatta kendi partisiyle olan ilişkisini tekrar gözden geçirip ona göre yol haritası çizeceğini ima etti. İstifa sinyalini verdiği açıklmasında deyim yerindeyse rest çekti. 

Şimdi merak konusu olan bu yeni yol haritası olacak mı olmayacak mı? Olacaksa ne gibi seçenekler söz konusu?

Aklımıza hemen gelen bir belediye başkanının parti değiştirmesidir.

İkincisi ise partisiz olması yani bağımsız olması.

Üçüncüsü ise tamamen görevinden istifa edip elini eteğini siyasetten çekmesidir.

Buzdağının gözüken kısmına değinecek olursak; konu ciddi olmalı ki üst düzey görüşmeler kapalı kapılar ardında olmakta ve hatta bazı şahıslar belediye başkanlığına şimdiden adaylıklarını ilan etmekteler.

Bunların başında Kahta eski belediye başkanı İbrahim Yusuf Turanlı’nın kendi facebook sayfasındaki açıklaması gelmekte. Eski Başkan şöyle demiş: “Siyasette ki; yolumuzla ilgili yoğun mesajlar almaktayım. Bu konuda şunu demek isterim. Benim güvendiğim, sırtımı yasladığım güç bellidir; önce Allah, sonra Kahta’nın yiğit ve mert insanlarıdır. Kahtanın yiğit ve mert insanlarının duası bizimle olduğu sürece ben aday adayı değil, adayım. Halkımız bizim için ne karar verirse koşulsuz o kararı uygulayacağım…”

Yeni soru ise acaba bir yandan ayrışma bir yandan da birleşme mi söz konusu?

Mevcut Kahta AK Parti’de çelişkilerin olduğunu sağır sultan da duymuştur. Son açıklamalar da bunu iyice açığa çıkarttı.

Makalemi Kahta’nın güzel atasözüyle sonlandırmak isterim ’ Va hevîra ê hîn pirr avê bixweze’ ‘Bu hamur daha çok su götürür’

Kemal KUTLU

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi