enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
23°C
Adıyaman
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

KAHTA NEMRUT DAĞI SANAL GÖZLÜKLE TANITILACAK

KAHTA NEMRUT DAĞI SANAL GÖZLÜKLE TANITILACAK
REKLAM ALANI
08.05.2015
0
A+
A-

Dünyanın lider teknoloji markası Samsung Electronics firması “Project Beyond” kapsamında 3D görüntü kalitesiyle Nemrut Dağını sanal gözlükle dünyaya tanıtacak. 

Türkiye’nin tanıtımını gerçekleştirmeyi hedefleyen Samsung Electronics firması, “Project Beyond” kapsamında, GEAR VR cihazına içerik üretmek amacıyla Amerika’dan gelen uzman ekipler eşliğinde  İstanbul Boğazı, Kapadokya ve Nemrut Dağında çekimler gerçekleştirdi. GEAR VR cihazı için Nemrut Dağında 360 dereceli çekim yapılarak, cihaz kullanıcısına 3 boyutlu video imkânı sunulacak.

Projenin içeriğiyle ilgili bilgi vermek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Samsung Türkiye Ceo’su Yooni Toung Mr. Joung, beraberinde Samsung Türkiye Satış Direktörü Hüseyin Erel, Beyaz Eşya Direktörü Ju. Lee ve Bölge Müdürü Metehan Özbaşaran’la birlikte Adıyaman’a gelerek Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.

Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette “Project Beyond” ile ilgili bir açıklama yapan Samsung Türkiye Ceo’su Yooni Toung Mr. Joung, Adıyaman’ın çok hızlı bir şekilde geliştiğini ve Samsung Electronics firması olarak Adıyaman’a özel bir ilgi gösterdiklerini belirterek, Nemrut Dağının sanal gözlüklerle dünyaya tanıtılması noktasında hayata geçirecekleri proje ile ilgili şunları söyledi; “Dünya devi Samsung, bu sene özel bir ürün olan GEAR VR sanal gerçeklik gözlüğü cihazını üretmektedir. Bu gözlükle nereye bakarsanız bakın, Nemrut Dağının üç boyutlu çekilen görüntüleri gözlüğün camına verilecek. Bu ürünün teknik özelliklerinin haricinde gözlüğün içindeki görüntülerin ne olacağı kısmıdır. Bu proje kapsamında Genel Merkezimiz tarafından dünyanın çeşitli ülkelerine profesyonel çekim ekipleri gönderildi. Bu ekibi Türkiye’ye de davet ettik. Bu ekip, Türkiye’de İstanbul Boğazı, Kapadokya ve Nemrut Dağı olmak üzere üç önemli turizm merkezinde çekimlerini tamamladı. Nemrut Dağı Türkiye’de çok ünlü bir tarihi ören yeri. Ancak, bu tarihi miras, dünyada da bu kadar ünlümü, bu kadar biliniyor mu? bilemiyoruz. Onun için bu tarihi ören yerini dünyaya tanıtmak için Samsung olarak GEAR VR sanal gerçeklik gözlüğünü üretiyoruz. İnsanlar bu gözlüğün içindeki 3D görüntü kalitesiyle çekilen videoyla Nemrut Dağını sanal olarak tanıyacak ve insanlarda bir merak uyandıracaktır. Dolayısıyla bu gözlüğün içindeki sanal görüntüyü gören insanlar gerçeğini görmek için de Nemrut Dağına ve Adıyaman’a gelmiş olacaktır. Bu proje Adıyaman’ın ve Nemrut Dağının dünyaya tanıtılması açısında muazzam bir projedir. Nemrut Dağında güneşin doğuşunu seyrederek aynı güzelliği göreceğim için bende çok heyecanlıyım”dedi.

Türkiye’nin turizm sektörünün tanıtımına önemli katkılarda bulunacak dünya devi Samsung Electronics firmasının Adıyaman’ı ve Nemrut Dağını sanal gözlükle dünyaya taşımasının önemini vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş ise,  “Nemrut Dağında nice belgeseller ve tanıtım filmleri çekildi. Ancak Nemrut, ilk defa böyle önemli ve teknolojik bir tanıtıma ev sahipliği yapacak. Bu proje kapsamında Türkiye’de üç önemli eser içerisinde Adıyaman Nemrut Dağını tercih ettikleri için Samsung firmasına çok teşekkür ediyorum. Nemrut sadece Türkiye’nin değil, dünyanın kültürel mirasıdır. Samsung firmasının üreteceği sanal gözlükler sayesinde Adıyaman’ı ve dünyanın sekizinci harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağını dünyaya tanıtacağız. Tarihi değerlerimizin tanıtımı adına bugüne kadar büyük atılımlar gerçekleştirdik. Hedefimiz sahip olduğumuz bu eşsiz değerleri dünyaya tanıtmak ve insanların beğenisine sunmaktır. Helenistik dönemin günümüze kalan en önemli eserlerin başında gelen Nemrut Dağının dünyaya tanıtılması noktasında aldıkları böyle bir karardan dolayı Samsung Electronics firması yetkililerine teşekkür ediyorum”dedi.

Valilik Makam ziyaretinin ardından Vali Mahmut Demirtaş, Samsung Türkiye Ceo’su Yooni Toung Mr. Joung ve beraberindeki heyet onruna bir akşam yemeği verdi.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi