enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3091
EURO
35,1308
ALTIN
2.284,19
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

KAHTA -NARİNCE-SİVEREK YOLUNUN İHALESİ 10 MART’TA YAPILACAK

KAHTA -NARİNCE-SİVEREK YOLUNUN İHALESİ 10 MART’TA YAPILACAK
REKLAM ALANI

  
TBMM Başkanvekili AK Parti Adıyaman Milletvekili Sn Ahmet AYDIN;    Kahta-Siverek arasındaki yolunun ihalesinin  10 Martta yapılacağını açıkladı. 

 

 
Bilindiği üzere, Kâhta-Narince-Siverek yolu 86 km uzunluğunda olup, bunun 3,5 km’si sathi kaplamalı bölünmüş yoldan oluşmakta ve 79,9 km’si ise sathi kaplamalı tek yoldur. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2015 yılı yatırım programında Kâhta-Narince-Siverek Yolu 330,800 Milyon TL (yaklaşık 331 Milyon TL) yenilenen proje bedeliyle yer almış bulunmaktadır.

Nissibi Köprüsü yapımı ile birlikte hazırlanan yeni projede 86 km olan yol uzunluğu toplamda 14 km kısalmaktadır. Sadece Kâhta ike Nissibi Köprüsü arası 50 km’den 41 km’ye düşecek olup 9 km kısalacaktır. 25 m platform genişliğinde 2×2 bölünmüş yol olarak yapılacak olan bu yolun ihale hazırlıkları sürdürülmekte olup, 10 Mart 2016 tarihinde Kâhta-Narince-Nissibi arası 41 km uzunluğundaki 1.Kesimin ihalesi yapılacaktır.

2015 yılı Mayıs ayında bitirilen Nissibi köprüsü ile söz konusu yolun da tamamlanmasıyla Kâhta-Narince-Siverek yolu 2×2 bölünmüş yol standardında ve sıcak asfalt olup adeta bir otoban kalitesinde trafiğe hizmet verecektir.

 Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız, milletvekillerimiz ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunar, tekrar Adıyamanlı hemşehrilerime şimdiden bu projenin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. 
Kutlu Haber

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi