enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5468
EURO
34,8902
ALTIN
2.437,38
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

KAHTA GAZETECİLER CEMİYETİNDEN BARIŞ ÇAĞRISI

KAHTA GAZETECİLER CEMİYETİNDEN BARIŞ ÇAĞRISI
REKLAM ALANI
02.08.2015
0
A+
A-

KAHTA GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN BARIŞ ÇAĞRISI
Türkiye’de son günlerde gelişen, ülkemizin toplumsal barışını tehdit eden, kardeşlik ruhunu zedeleyen ve ülkemizin onarılması güç bir çatışma ortamına sürüklenmek istendiği bu günlerde, Kahta Gazeteciler Cemiyeti temsilcileri olarak İstanbulda bizlere gelişmeleri değerlendirmek, kamuoyuna bir bildiri yayınlama sorumluluğu ve zorunluluğu doğmuştur.
Huzur şehri Adıyaman’dan Türkiye’nin ihtiyacı olan Huzur ve Barışa şiddetle ihtiyacımız var. Türkiyedeki halkların %90’nın barışa hazır olduğu ve benimsediği bir ortam mevcut iken ne oldu da herşey ters düz oldu. Bu ülke hepimizin ve hepimiz ülkemizi siyasi çıkarlara heba etmek isteyen herkesin ve her unsurun karşısında duracağımızı buradan deklare ediyoruz.
Bu amaçla ; Çözüm önerilerimizi şu şekilde sıralayabiliriz:
1. PKK’nın tek taraflı olarak derhal Ateşkes İlan etmesi ve silahlı unsurlarını bölgeden çekmesi

2. Devletin Operasyonları durdurması

3. İvedilikle çatışmasızlık ortamının sağlanması

4. Kayitsiz, şartsız biran önce akan kanın durması için, Türkiye toplumundaki tüm sivil kurum ve kuruluşların, aydınların,bilim adamlarının savaşsız bir ortam için inisiyatif almaları gerekmektedir.

5. TBMM bünyesinde bulunan tüm siyasi partilerin parti çıkarlarını, birbirlerinin meşruiyet tartışmalarını bir yana bırakarak, milletin onlara vermiş olduğu sorumluluk ve yükümlülük bilinciyle bir an önce istişare yoluyla, ülkeyi bu kaos ortamından kurtarmaları tarihi bir sorumluluktur.

6. Bölge insanı olarak, dış mihrakların ülkemiz üzerinde oynamak istediği oyuna izin vermeyeceğiz.

7. Bu ülke hepimizindir bilinciyle;
Bölgede yaşanan olaylardan direkt etkilenen bireyler ve Sivil Toplum Kuruluşu olarak, bütün Türkiye gibi bizleri de derin bir endişeye sevketmiştir. Bu doğrultuda, Çözüm Süreci’nin devam ettirilmesi, devrilen masaların tekrar kurulması, sıkılan yumrukların tekrar açılması birinci derecede sorumluluk sahibi hükümetin ve Kürt Meselesinde inisiyatif almış son seçimde ortaya çıkan tablo ile bölgede söz sahibi HDP ‘nin zaman kaybetmeden ivedilikle, ülkenin Barış ve Huzur ortamına kavuşturulması için üzerlerine düşen tarihi görevi yerine getirmelerini sabırsızlıkla bekliyoruz.
İstanbul Avlu Cafede Bir araya gelen Kahta Gazeteciler Cemiyeti temsilcilerinin ortak bildirisiyle Çözüm Süreci’nin yeniden başlatılmasını istiyoruz.
Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal KUTLU tarafından okunan bildiride, barış için STK’ların sesinin daha çok çıkması gerektiği belirtildi.” Son günlerde meydana gelen elim hadiseler Türkiyeyi 1990’lı yılları hatırlattığı ortadadır. Birkaç yıldır devam eden Çözüm Sürecinin neticesindeki çatışmasızlık ortamının bozulması ve o günlerin geri geleceği endişesi toplumun her ferdinde huzursuzluk ve endişe yaratmıştır. Sivil toplum kuruluşları olarak öncelikle taraflara Çözüm Süreci’nin devamı noktasında bir an önce bir dakika bile beklemeden, ortak akıl ile insanın en temel hakkı olan yaşam hakkını her şeyden daha önde ve değerli görüyoruz.

Bu sebeple; Barış ve çözüm sürecinin müzakereye çevrilerek kalıcı bir barış ve kardeşlik ortamının sağlanması çağrısında bulunuyoruz”

Barış hemen şimdi.
Kahta Gazeteciler Cemiyeti adına

Başkan

Kemal KUTLU

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi