enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5707
EURO
34,9946
ALTIN
2.460,16
BIST
9.897,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C

Kâhta Gazeteciler Cemiyeti Dayanışma ve Kaynaşma Pikniği Tertipledi

Kâhta Gazeteciler Cemiyeti Dayanışma ve Kaynaşma Pikniği Tertipledi
REKLAM ALANI
15.05.2014
0
A+
A-

DSCF2358 

Bu günkü köşemde bir pikniği kaleme alıp izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Merkezi Adıyaman – Kâhta İlçesi’nde bulunan KAHTA GAZETECİLER CEMİYETİ kısa bir süre önce kurulmasına rağmen, yaptığı etkinliklerle bölgede dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Amaçları arasında aile dayanışması ve sosyal etkinlikleri şiar edinen KÂHTA GAZETECİLER CEMİYETİ Geleneksel Dayanışma ve Kaynaşma Pikniği düzenledi.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren cemiyetin önünde toplanan yönetim kurulu üyeleri ve misafirlerimiz ile Cendere Köprüsü’ne hareket ettik. Adeta açık hava müzesi konumundaki Kâhta’nın sahip olduğu ”Dünyanın 8. harikası Nemrut Dağı”nın yanı sıra, önemiyle bölgede adeta sosyal geçişi sağlayan Cendere Köprüsü’nün görülmeye değer doğal sofrasında konaklama programı başladı.

Kahta M. Kemal Caddesinde Çıtır İşyerinin sahibi değerli ustamız Nurettin Perihan ve yardımcıları  İsmet Kutlu ve Hacı Yusuf Çolak’ın  hazırladığı muhteşem köy kahvaltısı pikniğe katılan misafirleri  cezp etti. Hele hele közde biber – patlıcan, köy ayranı, taze köy peyniri, tereyağı ve köy yumurtasından hazırladığı omletle bir güzel karınlarımızı doyurduk.

Kum Sahada Minyatür Çift Kale Maç…

Kahvaltımızı yaptıktan sonra Cendere’nin doğal kum sahasında minyatür çift kale futbol maçı süper geçti. Etkinliğimize değerli eşleriyle iştirak eden Cumhuriyet savcımız Aslan Barlık Beyin attığı şık goller herkesin alkışını aldı. Tabi futbolda çalım ustası denildiğinde akla gelen Hamdi Göçen beyin Brezilyalıları kıskandıracak kıvrak çalımları görülmeye değerdi. Maçın en çekişmeli anlarında Nurettin Perihan’ın Osman Gergerliyi suda düşürmesi maçın kırılma noktası oldu. Neyse ki maçın berabere bitmesi sahada dostluk rüzgârının esmesine sebep oldu.

 Bekir- Hasan ve Resul Davul – Zurna Show…

Bu etkinlikte büyük katkısı olan Narince Karakol Komutanı Mehmet Naimioğlu  ve personeli Serkan Bostancı beyde pikniğe katkı sundular. Mehmet Naimioğlu’nun  sıcak sohbetleri ile güzel esprileri ve orta doğu kültürü motiflerinden olan nargile pikniğimize apayrı bir renk kattı.

Beklenen An Geldi Ve Kuzu Çevirmeye Başladılar…

Kuzu çevirme apayrı bir organizasyonmuş, ben de şahsen ilk defa bu heyecanı misafirlerle birlikte yaşadım. Hazırlanması meşakkatli, yemesi bir o kadar lezzetli oldu. Doğanın bağrında ilkel şartlarda ancak bu kadar olur denen cinstendi. Çevirme anında söylenen türkülere davul- zurna Show da dâhil olması her şeyi mükemmel süsledi. Tadına doyulmaz kuzumuzu yedikten sonra, Cendere Köprüsü manzarasında  közde kaçak çay keyfi yanında nargile  bütün misafirlerimize doyumsuz bir keyif yaşattı.

Kahta Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Halil Armağan ve Bülent Buğday Beyin Muhteşem Halay Gösterisi herkesin alkışı aldı…

Nefis yemeğimizi yedikten sonra, benim de dâhil olduğum halaya Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Halil armağan, Bülent Buğday, Ahmet Erkut, Hacı Yusuf Çoban, Vedat Türkan, Yusuf Öztürk halayı görülmeye değerdi. Bülent Buğday ve İbrahim Halil Armağan’ın halayın ortasında bizlere sundukları muhteşem Show  herkesi cezp etti.

Pikniğimizin sonunda bütün misafirlerimizin çiftetelli oynamaları her yıl düzenleme kararı alınan 1. GELENEKSEL DAYANIŞMA VE KAYNAŞMA PİKNİĞİ etkinliğini düzenleyen KÂHTA GAZETECİLER CEMİYETİ Başkanı olarak Cemiyet hakkında bilgi vererek bir teşekkürlerimi sundum.

Böyle mana dolu bir  günde, güzel bir mekânda soğuk havada geçen sıcak sohbetimiz hepimizin içini ısıttı. Böylesi sosyal bir dayanışma pikniğinde bizleri yalnız bırakmayan tüm dost arkadaşlarımıza içtenlikle teşekkürler ediyorum. Tek üzüntümüz, içimizde ukde olarak kalan, işleri dolayısıyla, KAHTA GAZETECİLER CEMİYETİ  Yönetim kurulu Üyeleri; Recebiye Çataksezer, Nihan Atila, Gökhan Bayram ve  Ömer Yıldırım arkadaşlarımızın aramızda olamamaları, sevincimizin  bir nebze buruk geçmesine sebep olmuştur. Aramızda olamayan fakat kalpleri yanımızda atan üyelerimizin telefonla sohbetimize katılmaları pikniğimizi daha anlamlı kıldı. Katılımcılara ve katkı sunan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyor bu vesile ile gününde bulunduğumuz tüm annelerimizin ANNELER GÜNÜ’NÜ en kalbi duygularımla kutluyorum.

Kemal Kutlu

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi