enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı KUTLU : Giresun’da Yaşananları Şiddetle Kınıyoruz.

Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı KUTLU : Giresun’da Yaşananları Şiddetle Kınıyoruz.
REKLAM ALANI
13.08.2015
0
A+
A-

Birkaç gündür sosyal medyada yer alan; Giresun’a Fındık Toplamaya giden hemşehrilerimizin bir grubun ırkçı saldırılarına maruz kaldığı  haberle ilgili Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal KUTLU bir açıklama yaptı.

Başkan KUTLU açıklamasında ” Giresun’a ekmek parası için giden Adıyamanlı Hemşehrilerimizin bazı ırkçı saldırılara maruz kaldığını duyduk. Adıyamanlılar  olarak bir  açıklama yapmak zaruriyeti doğmuştur”

Başkan KUTLU Devam eden konuşmasında şunları söyledi. ”Bölgemizin makus kaderi olan IRGATÇILIK bu coğrafyada yaşayan bizlere yıllardır dayatılan bir meslek haline geldi. İnsanlarımız evini geçindirmek için, ekmek parası için çoluk çocuğunu toplayıp,  evinden yurdundan aylarca uzak kalıp başka şehirlerde en ağır şartlarda tarlada, bağ-bahçede çalışan buralarda konaklayan, herhangi bir hakkı hukuku tanınmayan bu yörenin ezilmiş insanlarının çilesidir…

Giresun’a fındık toplamaya giden hemşerilerimiz bir grubun ırkçı saldırılarına maruz kaldığı söylentileri bizleri derinden üzmüştür.

İnsanlığın en büyük sorunu insanların birbirleri eşit görememeleridir.Bir atasözü vardır,  ” Dünyada iki kusursuz insan vardır. Biri ölmüştür, biri de doğmamıştır”  sözlerinde belirtildiği üzere kusursuz insan yoktur. İnsanlar başkalarının kusurlarını görmeyi daha çok isterler. Bu yolda daha keskin gözlere sahiptirler. Ama kendi kusurlarını görmekte başını kuma gömen deve kuşu gibidirler.

Türkiye siyasi mevcudiyetinin yarattığı pozisyonda, ülkemizi karıştırmak isteyenler provakasyon çıkarma eğiliminde olabilirler. Ama eşitlikten yana demokrasiye inanmış dürüst, sağduyulu kişilikler buna izin vermezler, vermemeliler. Bu bizim insanlık görevimizdir.

Edirne’den Hakkari’ye kadar bu memleketin toprağının her santimi Türkiye’de yaşayan her vatandaşın kutsal hakkıdır. Bunu kabul etmeyen ırkçı kesimler isteselerde bunu değiştiremezler. Giresun’a giden Adıyamanlı ırgat kardeşlerimize Irkçı saldırılar yapılmış olmasını biz ADIYAMAN’LILAR kabul edemeyiz bunu şiddetle kınıyoruz. Dün Giresunda yapıldı yarın bir başka yerde tekrarlanmaması için herkes üzerine düşen sosyal ve insani sorumluluğu yerine getirmelidir, getirmek zorundadır. Dünya misali içinde yaşadığımız gemi bir defa su alıp batarsa hepimiz yok oluruz.

Son günlerde meydana gelen bazı terör olaylarında sadece kimliğinde Adıyaman yazan bazı kişilerin yaptıklarını bizlere mal etmeye çalışmaları ve akabinde yaşanan bu talihsiz olay midemizi bulandırmaktadır. Bazı medya organlarında Adıyaman ile ilgili çıkan kime hizmet ettiği belli olmayan, asılsız maksadını aşan haberler huzurun baş şehri biz  Adıyamanlıları derinden üzmüştür.  Kimse Adıyaman üzerinden bazı hesaplara girişmesin Adıyaman Halkı buna dün izin vermedi bugünde izin vermeyecek kadar akıllı ve şereflidir.

 Hz. Mevlananın dediği gibi Ey diken arayan kimse! Cennete girsen bile, orada senden başka diken bulunmaz” diyerek sözlerine son verdi.

KAHTA GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI

KEMAL KUTLU

 

 

 

 

KUTLU HABER – KK

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi