enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

Kahta Gazeteciler Cemiyeti, 3 Aralık Engelliler Günü’de Engelliler İçin Rampa Yaptı

03.12.2014
0
A+
A-

Kahta Gazeteciler Cemiyeti, 3 Aralık Engelliler Günü’de Engelliler İçin Rampa Yaptı. Adıyaman Birsen Esensoy İlköğretim Okulu’na Kahta Gazeteciler Cemiyeti engelli öğrenciler için rampa yaptı. Açılışa Vali Yardımcısı Levent Öztin, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Murat Gürkan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban, Adıyaman Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği Başkanı (AKİD) ve Kahta Gazeteciler yönetim kurulu üyesi Birsen Günay, Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kutlu, Kahta Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Açılış ile ilgili konuşan engelli velisi Bülent Buğday, “Engelli çocuklarımızı okutabileceğimiz kaynaştırma eğitiminin uygulandığı okullarımız yeterli değil okul ona hayal ettiğimiz geleceği sağlayabilmek için sadece bir başlangıç. Binlerce engellinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla zamanımızı, emeğimizi, kaynaklarımızı seferber edeceğiz. Engelli aileler olarak biz dünyanın en ağır işçileriyiz bizden sonra onlara kim sahip çıkacak. Bugün özür dileme günü yaptıklarımız ya da yapamadıklarımız için. Eğitimlerine engel olan sadece engelli olmaları değil binemedikleri servis araçları, çıkamadıkları merdivenler, kullanamadıkları tuvaletler ve daha birçok şey. Bu tür çalışmaları tüm okullarda görmek istiyoruz” dedi.

Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin yaptığı konuşmada ”Bugün 3 Aralık engelliler günü dolayısıyla Kahta Gazeteciler Cemiyetine bu örnek çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Yeni okullarımızda engelliler için rampalar yapılıyor. Fakat eski denilecek okullarımızda bu eksiklikler var STK’ların bu tür eserleri yapmaları çok önemli. Tekrar emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum” diyerek açılışa geçildi.

Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kutlu”Sayın valim, değerli katılımcılar böyle ulvi bir günde bizleri kırmayıp gelen herkese teker teker tesekkürler ediyorum.

GAZETECİLER CEMIYETI’nin başlattığı “OKULUMDA ENGELLER KALMASIN ” projesi kamsaminda, bir kardeşimizin yüzünde tebessüm görmeyi amaçlayan Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak bir okulumuzda engelliler için rampa yaptık.Bu kapsamda “3 Aralık 2014 Dünya Engelliler Gününde böylesi mana yüklü bir mesaj vermek bizleri sevindirdi. Unutmamamız gerekir ki bizlerde birer engelli adayıyız. Böyle bir eseri yaparak farkındalık yaratmak adına, mesaj vermek ve örnek teşkil etmesini amaç edindik”Dedi.

Kutlu Haber

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi