enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

KAHTA DEVLET HASTANESİNİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

KAHTA DEVLET HASTANESİNİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
REKLAM ALANI

Kahta Devlet Hastanesi’ne 10 Dönümlük Yer Tahsis Ediliyor
Kahta Devlet Hastanesi’nin talebi üzerine mülkiyeti belediyeye ait olan 10 bin metrekarelik alan Kahta Devlet Hastanesi’ne tahsis edilecek.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın beraberinde Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ve AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel ile birlikte hastanenin kuzey cephesinde bulunan ve sağlık alanı olarak değerlendirilmesi planlanan alanda incelemede bulundu.
Yapılan inceleme neticesinde mülkiyeti belediyeye ait olan ve mevcutta park ve kademenin yer aldığı toplam 10 bin metrekarelik alanın Kahta Devlet Hastanesine tahsis edilmesine karar verildi.
Sağlık alanında yapılanların devrim niteliğinde olduğunu ifade eden TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti’nin modern hastaneler, son teknoloji cihazlar ve personel yatırımları ile sağlık alanında büyük bir çığır açtığını söyledi.
Aydın, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adıyaman’da da sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Belediye başkanımızın katkılarıyla 10 bin metrekarelik alanı hemodiyaliz merkezi, toplum ve ruh sağlığı merkezi, misafirhane ve ilçemizi rahatlatması için ek bina olarak değerlendireceğiz.” dedi.
Her şeyin başı sağlıktır diyen Başkan Toprak ise, “Bugüne dek hastanemizden gelen talepleri hep olumlu karşıladık, her türlü desteği verdik. Daha önce de 4 bin metrekarelik alanı otopark için tahsis etmiştik. İnsanlarımız şuanda istifade ediyor. Bugün yine park ve kademe olarak kullanmakta olduğumuz bu alanı tahsis etmek için bir aradayız. Halkımızın menfaatlerine yönelik her projeyi desteklemeye ve katkı sunmaya devam edeceğiz.” dedi.
Daha kaliteli sağlık hizmeti için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost ise, “Hastanemiz büyük bir sağlık merkezi konumundadır. Sağlık yöneticileri olarak sağlığa yapılan yatırımları toplumun geleceğine yapılan yatırımlar olarak görüyoruz. Bu sebeple ilçemizin ihtiyacı olan Hemodiyaliz Merkezi, TRSM (Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi ve Misafirhane için en uygun yerin yakınımızda bulunan ve mülkiyeti belediyemize ait olan 10 bin metrekarelik alanın olduğunu arz ettim. Bugün o bölgede yapılan inceleme neticesinde görüş birliğine varıldı, uygun görüldü. Çok hızlı bir şekilde projelerimizi hazırlayıp sunacağız.” dedi.
Dost, “Bu hususta TBMM Başkanvekili Sn. Ahmet Aydın’a, Genel Sekreterimiz Sn. Erdoğan Öz’e, Kahta Kaymakamı Sn. Ahmet Gazi Kaya’ya, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Sn. Engin Akel’e ve birçok projemizde kıymetli katkıları bulunan ve arazi tahsisi için de bugün desteğini esirgemeyen Kahta Belediye Başkanı Sn. Abdurrahman Toprak’a çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi