enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Öner, “Sağlık Tarama” Projesi Başlattı.  

Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Öner, “Sağlık Tarama” Projesi Başlattı.   
REKLAM ALANI
31.10.2014
0
A+
A-

 

Kahta Devlet Hastanesi 22 Ekim 2014 tarihinden itibaren, haftanın belirli günlerinde Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. İlyas Öner öncülüğünde, bir Diş Hekimi, bir Hemşire, bir Sosyal Hizmet Uzmanı, bir Psikolog, bir Laborant, bir Diyetisyen ve bir Tıbbi Sekreter’den oluşan 8 kişilik bir ekip tarafından “Esnafımı ve Memurumu Seviyorum, Sağlığını Önemsiyorum” sloganı ile esnaf ve resmi kurum  çalışanlarını günümüzün en önemli hastalıkları açısından sağlık taramalarını yapma ve bu hastalıklar hakkında bilinçlendirme amacıyla çalışmalar başlattı.

Konu ile ilgili bilgi veren Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Dahiliye Uzmanı Dr. İlyas Öner; “Dört ayaktan oluşan  çalışmaların ilk ayağını Tıp camiasında yüzyılın hastalığı olarak nitelendirilen ‘Metabolik Sendrom’ hakkında bilinçlendirme ve  bu sendromu oluşturan Şeker Hastalığı (Diyabet), Tansiyon Yüksekliği(Hipertansiyon), Kolesterol Yüksekliği (Hiperlipidemi), Kalp Damar Hastalığı ve Abdominal Obezite (Göbek Yağlanması) açısından esnafı ve kamu kurum çalışanlarını tarama, ikinci ayağını bu hastalıklardan birine sahip olan kişilerin tedavi ve kontrollerini sağlama, üçüncü ayağını basit yaşam tarzı değişiklikleri ve önerilerle koruyucu önlemlerin nasıl alınacağını gösterme, dördüncü ayağını ise taraması yapılan esnaf ve kamu çalışanlarından Kahta Devlet Hastanesinin hizmet sunumunun kalitesini artırmak amacıyla görüş ve önerilerin alınması oluşturmaktadır.

 

Yapılması planlanan  bu ziyaretlerde esnaflar ve resmi kurum çalışanları ayrı olmak üzere söz konusu hastalıklar, sosyal hizmet politikaları, psikolojik sorunlar ve diğer sağlık sorunları hakkında da  bilgilendirilecek ve aynı zamanda sağlık hizmet sunumu masaya yatırılacak ve gerekli çözümlerin sağlanmasına çalışılacaktır. Bu çalışmalar ve ziyaret için, ilgili kurul esnaf odaları veya dernekleri bilgilendirilip işbirliği içinde toplumun önemli bir kısmının sağlık taramasından geçirilmesi amaçlanmaktadır. Binlerce kişiyi sağlık taramasından geçirmeyi hedeflediğimiz çalışma bir kaç ay devam edecektir.” dedi.
Öner; “Böylece herhangi bir nedenle şu ana kadar hekime başvurmayan veya kendisinde sayılan hastalıklardan biri olduğu halde bunun farkında olmayan vatandaşlarda farkındalık yaratıp, bu hastalıklar hakkında bilinçlenmelerini sağlayıp, bir kısım medikal ve yaşam tarzı önerileri ile önemli bir sağlık sorununun çözümünü amaçlanmaktayız. Gerek hastane içerisinde kuracağımız sağlık standlarında haftalık ve aylık olarak belirlediğimiz bu önemli hastalıklarda birinin vurgusunu  yaparak hastaları bilinçlendirmek, gerekse de  kurulum ve esnaf ziyareti ile önlenebilir bu hastalıkların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmamızı yaparken muhatap olduğumuz insanlarla sağlık kurumumuzda aldıkları hizmet sırasında karşılaşmış oldukları sorunları ve eksiklikleri, bizlere olan tavsiye ve önerilerini almayı da hedefledik. Böylece sağlık hizmet sunumunu kalite olarak en üst düzeye taşıma hedefimizi devam ettirip önemli bir oranda vatandaşı da sayılan hastalıklar açısından taramış olacağız. Her zaman söylediğimiz gibi, maharet hastalıkları tedavi etmekte değil, hastalığın oluşmasını engellemektedir.” dedi.

 

Proje kapsamında ilk etapta din görevlilerine sağlık taraması yapılarak çalışmalara başlanıldı. Kahta Devlet Hastanesi toplantı salonunda üç günde yüzden fazla din görevlisinde yapılan sağlık taramalarında önemli oranda Tansiyon, Şeker ve Abdominal Obezite saptandı. Bu kişilerin İleri Tetkikleri de  yapılarak söz konusu  hastalıklara karşı koruyucu önlemler alınması ve kişilerin mevcut sağlık durumları Başhekim Uzm. Dr.ilyas Öner tarafından bizzat takip edilerek bilgi veriliyor. Yapılan her programın sonunda ise mevsim hastalığı olan ‘Grip’ hakkında Sağlık Bakanlığı slaytları ile bilinçlendirme ve eğitim çalışması yapılıyor.

 

Sağlık taramasına gelen kurum çalışanları “Sağlık Tarama” projesi ile ilgili memnuniyetlerini dile getirerek, Başhekim Öner ve ekibine teşekkür ettiler.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi